.

.

.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δ. Τραπεζιώτης: ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ-ΚΆΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ



Τα τελευταία χρόνια εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών λιτότητας, η κατάσταση για πάρα πολλέςοικογένειες και της περιοχής μας , έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ανεργία, η δραματική μείωση μισθών, η υποβάθμιση της ασφάλειας, της περίθαλψης και των όποιων κοινωνικών δομών υπήρχαν, τις έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και την εξαθλιώση, με άμεση επίπτωση στη ζωή και στο βιοτικό επίπεδο των παιδιών.
Στην τελευταία έκθεση της UNISEF «τα παιδιά της
ύφεσης» αναφέρεται ότι 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν βυθιστεί στη φτώχεια, με την Ελλάδα να παίρνει την τελευταία και προτελευταία θέση (ανάλογα με τα κριτήρια) μεταξύ των 41 χωρών της έκθεσης. Τα προβλήματα εμφανή πια και μάλιστα στη περιοχή μας και στους χώρους εκπαίδευσης και στους μαθητές. 
Από την άλλη τα τελευταία χρόνια όξυνσης της ανθρωπιστικής κρίσης η πρόνοια αντιμετωπίζεται σαν ελεημοσύνη από επαγγελματίες φιλάνθρωπους ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων και συλλόγους κυριών,σαν ασκήσεις επί χάρτου τοπαρχών ή ειδικών των επί μέρους πεδίων, στηριγμένων στην ανάγκη των εξουθενωμένων εργαζόμενων, που συμβιβάστηκαν σε μια χρόνια θέση θυματοποίησης και ανημπόριας.
Για μας όσο η πρόνοια αντιμετωπίζεται σαν ελεημοσύνη, σαν κάτι που μπορεί να θεραπευτεί εκ των ενόντων, σαν πολυτέλεια όσων έχουν εξασφαλίσει ήδη τα αναγκαία ή σαν αντιπαραγωγική δαπάνη για λόγους ανθρωπισμού, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει και να προχωρήσει. Αντίθετα η κοινωνική προστασία πρέπει να αντιμετωπισθεί σαν απαραίτητο κομμάτι της παραγωγικής ανασυγκρότησης μια κοινωνίας (όπως η εκπαίδευση και η περίθαλψη), ώστε να αποκτήσει την αυτοτέλεια της με ριζική αύξηση ανθρώπινων και υλικών πόρων και διοικητική αυτονομία.
Η Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού της παράταξής μας και μετά από επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου μας όπου διαπίστωσε πολλά από τα προβλήματα που αναφέραμε, ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα ΔΊΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ της περιοχής μας, από τους φορείς του Δήμου μας και σε όσα το δυνατόν περισσότερα επίπεδα τούτο είναι εφικτό
Έχοντας βαθειά την πεποίθηση ότι οι κοινωνίες επιβιώνουν με αξιοπρέπεια και προοδεύουν όταν βοηθούν με αλληλεγγύη και κουλτούρα συλλογικότητας, ιεραρχώντας ως κύριο ζήτημα την κοινωνική προστασία των αδύναμων, πρωτίστως διεκδικώντας αλλά και οργανώνοντας την παιδική προστασία, ΚΑΛΟΎΜΕ, σε μία πρώτη συνάντηση- συζήτηση τα Δ.Σ. όσων φορέων του Δήμου μαςενδιαφέρονται, την Κυριακή 9 Νοέμβρη και ώρα 7.μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων  του ξενοδοχείου ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ.  

…Και όταν θα ’ρθουν οι καιροί,
που θα χει σβήσει το κερί στη καταιγίδα
υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί,
υπάρχει ελπίδα…..

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ    Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ      ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥΛΑ   ΛΙΑΤΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου