.

.

.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο Τραπεζιώτης για τον Ν. Ρωμανό


Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητά η παράταξη στο δήμο Αγρινίου που ηγείται ο Δ. Τραπεζιώτης και ζητά απο τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να στηρίξουν το δικαίωμα στη μόρφωση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Η ανακοίνωση του συνδιασμού Αγρίνιο - Ανατροπή Τώρα έχει ως εξής:


ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΊΑΣ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ
Ο Νίκος Ρωμανός, νοσηλεύεται σε εξόχως κρίσιμη κατάσταση υγείας, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς συνεπεία, της πολυήμερης απεργίας πείνας. Το σώμα των θεραπόντων ιατρών, υπερθεματίζει τον ελλοχεύοντα και διαφαινόμενο πλέον κίνδυνο για τη ζωή του νεαρού. Ο Νίκος Ρωμανός, αντιδρά εμπράκτως στην αποστέρηση, του στοιχειώδους ανθρωπίνου δικαιώματος, της εκπαίδευσης του επί τη βάσει της εισαγωγής του σε ΤΕΙ των Αθηνών. Η αξίωσή του για παρακολούθηση των μαθημάτων απερρίφθη από το Δικαστικό Συμβούλιο. Εις ό,τι αφορά, στην απόφαση, υπήρξε αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας, του πολιτικού κόσμου, καθότι και μέρους των δικαστικών λειτουργών. Εντούτοις, καθυστερείται αδικαιολογήτως, η κάλυψη των συνταγματικών του δικαιωμάτων, θέτοντας ούτως, υπό αίρεση τη ζωή του. 
Ενώνουμε τη φωνή μας, με αυτή των υπόλοιπων αγωνιούντων πολιτών, για την ύπαρξη πλέον του Νίκου Ρωμανού. Καταγγέλλουμε, αυτή τη στάση και ολιγωρία των υπευθύνων η οποία: 
-θέτει, σε μείζονα κίνδυνο τη ζωή του.
-ακρωτηριάζει και περιγελά, το δίκαιο αίτημά του για να ενκοινωνήσει στο υπέρτατο αγαθό, εκείνο της παιδείας.
-προλειάνει, το πεδίο για την όξυνση του αυταρχισμού.
-κατατείνει, στην πρόκληση των μαθητών και φοιτητών δια της αναλγησίας σε έναν νέο άνθρωπο.
-χαλκεύει και διαστρεβλώνει, τον δικαιοπολιτικό στόχο της ποινής που είναι ο σωφρονισμός.
-βάλει, εν τέλει κατά αυτής της υφής και υπόστασης του δημοκρατικού πολιτεύματος.
ΔΗΛΏΝΟΥΜΕ, την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη, στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού, για την πλήρωση των καθ’ ολοκληρίαν συνταγματικώς κατοχυρωμένων αιτημάτων του για να μην πληγεί, περαιτέρω, ο ανθρωπισμός και η δημοκρατία και 
ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να στηρίξει με απόφασή του το δικαίωμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού στη μόρφωση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου