.

.

.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κώστας Χειμώνας "φαβορί" για Συμπαραστάτης του Δημότη και τηςΕπιχείρησης


Η επιλογή του προσώπου το οποίο θα ενσαρκώσει τον θεσμό του Συµπαραστάτη του ∆ηµότη και της Επιχείρησης είναι το πρώτο θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου της ερχόμενης Τρίτης 24 Φεβρουαρίου.
Ο Συμπαραστάτης του ∆ηµότη και της Επιχείρησης είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε με τον Καλλικράτη ωστόσο στο δήμο Αγρινίου δεν είχε ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα.
Σύμφωνα με την προκήρυξη το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να είναι εγνωσµένου κύρους και εµπειρίας και στα καθήκοντά του είναι να δέχεται καταγγελίες των άµεσα θιγόµενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του ∆ήµου, των νοµικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαµεσολαβεί προκειµένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήµατα, ενώ είναι υποχρεωµένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός 30 ηµερών στους ενδιαφερόµενους.
Μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δηµοτικής διοίκησης και των σχέσεών της µε το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ΄ ευκαιρία σηµαντικών προβληµάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει.
Υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του ∆ήµου και η θητεία του ακολουθεί την ∆ηµοτική περίοδο.
Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι σε εξέλιξη ωστόσο πληροφορίες του agrinionews.gr συγκλίνουν πως αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά και πιθανότατα θα προταθεί από την παράταξη της δημοτικής αρχής η υποψηφιότητα του Κώστα Χειμώνα, προϊσταμένου των διοικητικών εργαζομένων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αγρινίου, ένα πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης και με παρουσία και προσφορά στα κοινά.
Βέβαια για να επιλεγεί ως Συµπαραστάτης του ∆ηµότη και της Επιχείρησης δεν αρκούν οι ψήφοι των συμβούλων της παράταξης της δημοτικής αρχής αλλά απαιτείται η πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου,  30 στην περίπτωση του δήμου Αγρινίου και κατά συνέπεια αναγκαία είναι η στήριξη από την αντιπολίτευση είτε από ορισμένους συμβούλους της. Ωστόσο εκτιμάται πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η παράταξη Μοσχολιού να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κώστα Χειμώνα ο οποίος άλλωστε ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του πρώην δημάρχου το 2010.


Πηγή: agrinionews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου