.

.

.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ του Τραπεζιώτη


Παρακολουθούμε όλοι το τελευταίο 5άμηνο μια δραματική διαπραγμάτευση ανάμεσα στην πρώτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που συγκροτήθηκε στο όνομα της κοινωνικής σωτηρίας και τους θεσμούς της Ε.Ε , να εξελίσσεται σε
αντιπαράθεση Δημοψηφισματικού χαρακτήρα στο εσωτερικό της χώρας. Καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση και τα μάτια όλου του πλανήτη είναι στραμμένα επάνω μας. Η  Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ– ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» προτείνει το ΠΑΛΛΑΙΚΌ ΟΧΙ στη βάση των παρακάτω αντιλήψεων για το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος.
Α. Η στάση των θεσμών , απόπειρα  φαλκίδευσης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Οι Θεσμοί της Ε.Ε όπως διαμορφώνονται σήμερα αποτελούν έναν Tyrannous ab exertio , δηλαδή μια δύναμη που ενώ προέκυψε από νομιμοφανείς διαδικασίες , συμπεριφέρεται τυρρανικά , κατακτητικά , αποικιοκρατικά χωρίς κανένα πρόσχημα , με απόλυτο κριτήριο την εμπέδωση ολιγαρχικών συμφερόντων , οικονομικών και πολιτικών. Με το πρόσχημα συνέτισης ενός απείθαρχου λαού , επιχειρεί να υφαρπάξει τον ΠΛΟΥΤΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του , παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας στο όνομα ενός παράνομου και τοκογλυφικού χρέους.
Επεμβαίνουν απροκάλυπτα στη διαδικασία του Δημοψηφίσματος σαμποτάροντας την Ελληνική Οικονομία με το κλείσιμο των τραπεζών και με τη συγκρότηση  των κομμάτων   της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ σε πολιορκητικό κριό για την ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ελληνικής κυβέρνησης. Η εθελοδουλία και τα οικονομικά συμφέροντα που συγκροτήθηκαν τα 5 μνημονιακά χρόνια , αλλά και τις προηγούμενες δεκαετίες κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού , επιχειρούν ανοικτά υπέρ του ΝΑΙ. Οι ένοχοι μας κουνούν το δάκτυλο… Οι πλούσιοι λοιδορούν τους μή έχοντες !

ΒΤο διάγγελμα του πρωθυπουργού για Δημοψήφισμα , σημείο καμπής για την ήττα της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή  Ήπειρο.

Έχει γίνει σαφές και στον πιο κακόπιστο οτι ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Κυβέρνηση επιδίωξαν τη σύναψη συμφωνίας με τους Θεσμούς με τον πλέον συστηματικό τρόπο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α υποχώρησε από σημαντικές θέσεις του προγράμματος με το οποίο κέρδισε τις εθνικές εκλογές , επιχειρώντας να διασώσουν τρία σημαντικά για όλους μας θέματα : 
1. Να μην περικοπούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις. 
2. Να φορολογηθεί επιτέλους για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία ο σωρρευμένος πλούτος , τα υπερκέδρη των πολυεθνικών , όσοι πλούτισαν τα τελευταία χρόνια απόλυτης αυθαιρεσίας σε βάρος των πολλών. 
3. Να απομειωθεί αποφασιστικά το επαχθές κρατικό χρέοςτο οποίο μάλιστα στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αξιολογήθηκε ως μη βιώσιμο, ως απόλυτη προϋπόθεση για την επανεκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Οι Θεσμοί , αποκρούοντας ακόμα και αυτη την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αποκάλυψαν τις δύο βασικές πραμέτρους που καθορίζουν τη στάση τους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.
1.Την ανερυθρίαστη στήριξη ολιγαρχικών οικονομικών συμφερόντων στο εσωτερικό της χώρας
2.Την προσπάθεια συγκεκριμένων πολιτικών κλικών  στο εσωτερικό, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να γαντζωθούν στην πολιτική εξουσία
Δεν υπάρχει πιο εύγλωττη εξέλιξη για τα πραγματικά κίνητρα του αντιπάλου από την απόρριψη της συμφωνίας και την επιχείρηση στραγγαλισμού της χώρας , ώστε να αποφευχθεί αυτό που προέβλεπε η ελληνική πρόταση: η φορολόγηση δηλαδή των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω απο 500.000 ευρώ. Η επίθεση στην Ελληνική Δημοκρατία είναι επίθεση στο σύνολο των ευρωπαικών λαών. Θέλουν να στείλουν ένα κραυγαλέο μήνυμα στους Ισπανούς που ανατρέπουν τη Δεξιά , στους  Γερμανούς εργαζόμενους που σήμερα παλεύουν ενάντια στη λιτότητα , στους Ιταλούς και στους Γάλλους όπου η θηλειά του κρατικού χρέους σφίγγει όλο και περισσότερο στο λαιμό του εισοδήματος και των δικαιωμάτων.
Η πρόταση , αλλά και οι χειρισμοί των θεσμών δεν έχουντίποτα από την Ευρώπη της ειρήνης , της Δημοκρατίας , της ευημερίας που πολλοί από εμάς και παλαιότεροι επεδίωξαν. Πρόκειται για ένα μισαλλόδοξο κήρυγμα λιτότητας , απολυταρχισμού και απροκάλυπτης πολιτικής Βίας.
Σήμερα το ΝΑΙ συγκροτεί όσους πολλαπλασίασαν τους φορολογικούς τους παραδείσους , πλήρωναν ελάχιστους φόρους , έκλεβαν το Δημόσιο και τελικά υπερχρέωναν τη χώρα για να σώσουν τις υπερχρεωμένες ευρωπαικές τράπεζες. Ηταν και παραμένουν συνένοχοι σε σκοτεινές συναλλαγές μιζών μέσω άχρηστων για την ασφάλεια της χώρας εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σήμερα το ΝΑΙ συγκροτεί όσους υπηρέτησαν και υπηρετήθηκαν από το πελατειακό κράτος των προηγούμενων ετών , όσους υπέβαλαν την Αυτοδιοίκηση σε τεράστια δοκιμασία περικόπτοντας κατά 60 % και πλέον τους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ανοίγοντας την πόρτα σε ιδιώτες και εργολάβους.
Ο Αλέξης Τσίπρας , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η Ελληνική Κυβέρνηση , βρίσκονται επικεφαλείς ενός μεταρρυθμιστικού σεισμού σε όλη την έκταση της Ε.Ε. 

ΟΧΙ για την ήττα της λιτότητας
ΟΧΙ για τη νίκη της Δημοκρατίας

1.Ο πρώτος λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να επανέλθουμε με συμπληρωματικό κείμενο  είναι γιατί μας προκάλεσε το γεγονός ότι παρήλασαν  από το Βήμα, στη συγκέντρωση που έγινε στο Αγρίνιο, στην πλατεία Δημοκρατίας, για την υποστήριξη του ΝΑΙ, στελέχη της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης: 
Αυτοί που ανέχτηκαν, επί σειρά ετών την υποχρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.), για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και έκλεισαν, με μια λεόντειο συμφωνία σε  βάρος της Τ.Α., τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς την Τ.Α. ύψους τότε, κατά τον πλέον επιεική υπολογισμό, 3,5 δις. στο ποσό του 1.710.δις. 
Αυτοί που ευθυγραμμίστηκαν  με τις μνημονιακές πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν, την πενταετία που πέρασε, στην μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της Τ.Α. κατά 60% και πλέον. 
Αυτοί που μας υποσχέθηκαν ισχυρούς και βιώσιμους Δήμους με το εγχείρημα του Καλλικράτη, με τη δέσμευση ότι το εγχείρημα αυτό θα υποστηριζόταν από ένα χρηματοδοτικό πακέτο 4,5 δις, που όμως ουδέποτε υπήρξε, διότι οι πολιτικές δυνάμεις του πάλαι ποτέ δικομματισμού  που τις υποστήριζαν,  δύο μήνες πριν την ψήφιση του Καλλικράτη έσπευσαν να ψηφίσουν το πρώτο Μνημόνιο που προέβλεπε αφαίρεση, από τους θεσμοθετημένους πόρους της Τ.Α., 500εκ. κατ’ έτος.  
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η Τ.Α. σήμερα να είναι κλινικά νεκρήνα μη μπορεί να διεκπεραιώσει την ευθύνη των αρμοδιοτήτων της και να αναιρείται έτσι στην πράξη το ουσιωδέστερο στοιχείο του Θεσμού που είναι η πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια, στοιχείο κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.  
2.  Ο δεύτερος λόγος είναι για να θυμίσουμε ότι το στοιχείο εκείνο που διακρίνει και χαρακτηρίζει την ιστορία του ελληνικού λαού, ενός μικρού αλλά πανάρχαιου λαού στην πορεία του και στις επίπονες προσπάθειές του για την εθνική αυτογνωσία, την πολιτική ανεξαρτησία, την οικονομική και πολιτισμική του αυτονόμηση είναι το στοιχείο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Αντίσταση αρχικά απέναντι σε υπερεθνικές Αυτοκρατορίες και αντίσταση απέναντι σε υπερεθνικά οικονομικά συγκροτήματα  στα νεώτερα χρόνια. 
3. Ο τρίτος λόγος είναι για να θυμίσουμε επίσης ότι η Δημοκρατία στην ιστορική της διαδρομή δεν ήταν ποτέ κυρίαρχη και διασφαλισμένη.Ήταν η εξαίρεση στην ιστορία και όχι ο κανόνας. Από την αρχαία Αθήνα ως τη Βαϊμάρη και από το 1917 ως τα Εργατικά Συμβούλια στην Ουγγαρία η Δημοκρατία πέρασε από διάφορες μορφές και κοινωνικές συνθέσεις και πολλές φορές υποχώρησε κάτω από την πίεση οικονομικών συμφερόντων. Απαιτεί λοιπόν η Δημοκρατία αγώνες και γνώση. Μια διαρκή πάλη τόσο για την υπεράσπισή της   όσο και για τη μετεξέλιξή της και τη διεύρυνσή της. 
4. Ο τέταρτος λόγος είναι για να τονίσουμε ότι το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι ένα δημοκρατικό εργαλείο, ένα θεσμικό αντίβαρο απέναντι στους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της αστικής δημοκρατίας που δίνει το λόγο στους πολίτες. Αυτό θέλουν να αποτρέψουν, το να μιλήσουν οι πολίτες. Διότι η μη συμμετοχή των πολιτών διευκολύνει την αυθαιρεσία   κι αυτή με τη σειρά της τροφοδοτεί την παθητικότητα των πολιτών. Ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να τον σπάσουμε. 
ΤΕΛΟΣ να θυμίσουμε σε όλους ότι το 2010 ο Ισλανδικός λαός ψήφισε δύο φορές ΟΧΙ για το χρέος του. Τι πέτυχε: ενώ οι δανειστές αρχικά απαιτούσαν 5,5% επιτόκιο και αποπληρωμή του χρέους μέχρι το 2024, μετά το ΟΧΙ το επιτόκιο μειώθηκε στο 3% και ο χρόνος αποπληρωμής του παρεκτάθηκε μέχρι το 2046. 
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αρκούσε για να μειωθεί το επιτόκιο στο μισό και να τριπλασιαστεί το χρονοδιάγραμμααποπληρωμής του χρέους. 
Λένε ότι το Δημοψήφισμα δεν έχει αντικείμενο γιατί οι δανειστές απέσυραν δήθεν την πρότασή τους και ταυτόχρονα λένε ναι σε μια πρόταση που δήθεν δεν υπάρχει(οποία αντίφαση)Λένε ναι δηλαδή σε μια λευκή επιταγή που θα την συμπληρώσουν εκ των υστέρων οι δανειστές.  Ε λοιπόν σ’ αυτή την λευκή επιταγή εμείς λέμε ΟΧΙ. 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  στη λαιμαργία των δανειστών που βλέπουν τη χώρα μας ως έδεσμα.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  σε αυτούς που θέλουν δοτές κυβερνήσεις, δηλαδή εντολοδόχους που θα εκτελούν εντολές εξωθεσμικών και εξωπολιτικών Κέντρων και δεν θα κάνουν τίποτα άλλο παρά εσωτερική πολιτική επιστασία. 
Για τη Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης
<< ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ>>
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου