.

.

.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΩΝΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ.


Το Σάββατο 19/9/2015, Ώρα: 7μ.μ.
Η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνει με το "Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου" - (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & την "Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα", τρεις δραστηριότητες στις 19 & 20 Σεπτεβρίου 2015.
1) Το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεβρίου στις 7:00, θα γίνει
μοναχολειτουργία στο ιστροτικό εκκλησάκι του παλαιού Άγιου Κοσμά.
Διοργάνωση: Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

2) Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεβρίου 2015 στις 7:00μ.μ., διοργανώνετε Αστροβραδιά στο χωριό Δρυμώνας, συνάντηση στην κεντρική πλατεία.
Θα ξεκινήσει με μια εισαγωγική παρουσίαση, θα ακολουθήσει ουρανογραφία και θα ολοκληρωθεί με παρατήρηση του ουρανού μέσω τηλεσκοπίου, (καιρού επιτρέποντος), όπου θα παρατηρηθούν: Η Σελήνη, ο πλανήτης Κρόνος, σφαιρωτά αστρικά σμήνη, ανοιχτά αστρικά σμήνη, νεφελώματα, γαλαξίες.
Παρουσίαση: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος.
Διοργάνωση:Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας, (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & "Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα".
Περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά το χωριό Δρυμώνας και την άφιξη σε αυτό: www.drymonas.gr
3) Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20/9/2015 και ώρα 7:30π.μ., με την πεζοπορία στο ΘΕΩΤΚΟ. Πρόκειτε την πεζοπορία μέσα σε μοναδική φυσικής ομορφιά ομορφιάς δάσους όπου καταλήγει σε ένα ποτάμι όπου διέρχεται μέσα από ένα σπήλαιο.
Διοργάνωση: (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & "Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα", Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας.

Λίγες πληροφορίες για τον Δρυμώνα....
Ο Δρυμώνας Τριχωνίδας βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 15 km από το Θέρμο σε δεσπόζουσα θέση με υψόμετρο 900μ., σε μία κατάφυτη νοτιοανατολική πλευρά του όρους Παναιτωλικού και συγκεκριμένα στο τμήμα του ορεινού όγκου που ορίζεται από τους δύο παραποτάμους του Ευήνου ποταμού: τα Φιδάκια και τον Γιδομαντρίτη. Το ορεινό αυτό συγκρότημα απολήγει στις κορυφές: Μελιός (1592 μ.), Χαλίκι (1660 μ.) και Τριανταφυλλιά (1817 μ.) Χαρακτηριστικό του χωριού είναι το ελατοδάσος που στεφανώνει την βόρεια έκταση του χωριού.
Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του Νομού μιας και χαρακτηρίζεται για το ξηρό του κλίμα, το ελατοδάσος και τον πολύ ανοιχτό του ορίζοντα, που εκτείνεται από τα Βαρδούσια και τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας ανατολικά, ως την Αχαΐα και τον Πατραϊκό κόλπο νότια και τα νησιά του Ιονίου δυτικά. Έτσι έχει χαρακτηριστεί ως ‘’το μπαλκόνι της Ρούμελης’’. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται στους 253, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου