.

.

.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργοστάσιο ζωοτροφών της Ένωσης Αγρινίου



http://www.e-ea.gr/wp-content/uploads/2016/03/12895267_860066137472376_694813437_n.jpg

Το Εργοστάσιο Παραγωγής Σύνθετων Ζωοτροφών και Πρώτων Υλών της Ένωσης Αγρινίου επισκέφτηκαν οι μαθητές του Τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το σχολείο.


Οι μαθητές, συνοδευόμενοι απ’ τους καθηγητές τους Δήμητρα Κατσιμάρη, Μαρία Καναρά και Αντώνη Φαφλιώρα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και αναλυτικά να ενημερωθούν απ’ τον προϊστάμενο του εργοστασίου κ. Δήμο Μπέτσικα για τον τρόπο λειτουργείας του εργοστασίου, απ’ την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι την τελική επεξεργασία και τυποποίηση, αλλά και την αξία της διασφάλισης υψηλής ποιότητας και απόλυτα ελεγμένων και πιστοποιημένων προϊόντων, καθώς, μέσω της τροφικής αλυσίδας, τελικός αποδέκτης είναι ο καταναλωτής.

Επίσης, ενημερώθηκαν για τη δυναμική του κτηνοτροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία και το πώς η λειτουργία του εργοστασίου έχει συμβάλει στην ανάπτυξή του, παρέχοντας προϊόντα που καλύπτουν απόλυτα τις θρεπτικές ανάγκες των ζώων κάθε τύπου εκτροφής και διασφαλίζοντας την υγείας του ζωικού κεφαλαίου, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα τις αποδόσεις των ζώων.
Η εμπειρία από την επίσκεψη στο εργοστάσιο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές, οι οποίοι και αποχώρησαν έχοντας αποκομίσει  ολοκληρωμένη εικόνα για την παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων, που στην πραγματικότητα αποτελούν βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας.




http://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου