.

.

.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο Παναιτωλιώτης Γιάννης Ψειμάδας συνθέτης της μουσικής για τη αφή τηςΟλυμπιακής Φλόγας μιλά στο PanaitolioNews


Σήμερα Τετάρτη 20 Απρίλη έχουμε τη γενική πρόβα για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής  Φλόγας που θα φωτίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio de Janeiro.

Το PanaitolioNews μίλησε με τον συνθέτη Γιάννη Ψειμαδα ( με καταγωγή απο το Παναιτώλιο), ο οποίος είναι και ο συνθέτης της μουσικής της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και μας δήλωσε τα πιο κάτω:

"Περπατάμε εδώ και μια βδομάδα μέσα στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες δίνοντας το μήνυμα της εκεχειρίας και της ευγενούς άμιλλας και κάνουμε πρόβες για το τελετουργικό.
Οι δονήσεις του χώρου είναι απίστευτες για όσους μπορούν και θέλουν να τις νοιώσουν!
Εμπνεύστηκα τη  μουσική μου σύνθεση για το τελετουργικό της Αφής από το αρχέγονο φως της Ολυμπίας,από την ουσιαστική σημασία των Ολυμπιακών αγώνων και το μήνυμα τους ,από την υπέροχη ομάδα μας,την χορογράφο Αρτεμις Ιγνατίου,την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου,Ιέρειες,κορίτσια και αγόρια που λειτουργούμε εδώ και μήνες σαν ένα σώμα και χτυπάμε σαν μια καρδιά.
Η Βραζιλία περιμένει το φως που θα δώσει ο Ελληνικός ήλιος και θα ανάψει τη δάδα στα χέρια της Πρωθιέρειας μας την Πέμπτη 21 Απρίλη στις 12.30 το μεσημέρι.
 Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!  "






2 σχόλια: