.

.

.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Με μουσική του Παναιτωλιώτη ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ το θεατρικό έργο με τίτλο «Εκάβη, μια πρόσφυγας», που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου





Το θεατρικό έργο με τίτλο «Εκάβη, μια πρόσφυγας», ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με πρωταγωνίστρια τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη
Στα Αρχαία Θέατρα της Στράτου και της Δήλου
«Η Εκάβη είναι γυναίκα - σύμβολο, στο πρόσωπο της οποίας αποτυπώνονται τα φρικτά σημάδια του πολέμου»

Την μουσική της παράστασης έχει
γράψει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ που ζει στο Παναιτώλιο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, φέτος το καλοκαίρι, παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στους μονολόγους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Στράτου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Αιτωλοακαρνανία με θέα τον ποταμό Αχελώο και την κοιλάδα του, στις 26 και 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 9.15 .μ.μ.
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016 η παράσταση ανεβαίνει, σε ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής εκεί ακριβώς όπου συντελέσθηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθησε η πολιτιστική δημιουργία, στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου, το οποίο ανοίγει για το κοινό μετά από 2100 χρόνια.
Η Εκάβη είναι μια ηρωίδα που συμβολίζει την κραυγή για τις φρικαλεότητες του πολέμου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει η σπουδαία Ελληνίδα τραγωδός Δέσποινα Μπεμπεδέλη ενώ η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Καραγέωργου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Στους δύσκολους και δίσεκτους καιρούς που ζούμε όπου το «μεταναστευτικό» είναι μόνιμα το «πρώτο θέμα» στις ειδήσεις και στη σκέψη όλων μας, η παρουσίαση των μονολόγων της τραγικής βασίλισσας- μετανάστριας σε μια ενιαία ενότητα φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ.
«Ποτέ δεν μπήκα σε καράβι» αρχίζει ένας από τους πιο γνωστούς της μονολόγους και ο στίχος αυτός μας φέρνει στο νου την Σύρια, μάνα, γυναίκα που διασχίζει το τραγικό δίαυλο Τσεσμέ- Χίος – τόσο κοντά στην αρχαία Τροία, πατρίδα της Εκάβης!- ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές
Ο χώρος του αρχαίου θεάτρου Στράτου, κλειστός και αχρησιμοποίητος για πολύ καιρό, θεωρούμε ότι αποτελεί ένα ιδεώδες σκηνικό για τις δύο και μοναδικές παραστάσεις – ρεσιτάλ σε ερμηνεία της πιο σπουδαίας εν ζωή Ελληνίδας τραγωδού κι ένας ελάχιστος όρος τιμής στα συμβάντα του καιρού μας.
Συντελεστές:
Μετάφραση: ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΛΩΤΑΣ
Επιλογή κειμένων/Σκηνοθεσία : ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
Σκηνικό: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Κοστούμια: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΦΑ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Μουσική: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Φωτογραφίες: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ / ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Στον ρόλο της Εκάβης η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΕΜΠΕΔΕΛΗ
Παίζουν:
Πολυξένη : ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΦΑ
Κασσάνδρα : ΚΑΤIA ΖΑΡΚΑΔΑ
Αστυάνακτας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ

στον ρόλο του Ταλθύβιου ακούγεται ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΥΚΑΡΙΔΗΣ
στα κρουστά ο ΜΑΚΗΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη

pol-ekavi-mia-prosfygas-dipethe1



Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό του ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ.....


Picture       
  Γεννήθηκε στην Πάτρα. Μουσικός και συνθέτης, με καλλιτεχνική συνεισφορά στην ποίηση και τις εικαστικές τέχνες. Σπούδασε στο Εθνικό ωδείο, το ωδείο Φ. Νάκας, το G. I. T. of London και το City Univercity of London. Από τη δεκαετία του ΄90 ενεργό μέλος της εγχώριας μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σύνολα, με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα.

       Το έργο του παντρεύει διαφορετικές τεχνοτροπίες και ιδιώματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει παρουσία στη δισκογραφία. Γράφει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Γράφει στίχους ψάχνοντας το ελληνικό τραγούδι. Έχουν εκδοθεί ποιητικές του συλλογές. Ερευνά και πειραµατίζεται µε διάφορα μέσα και υλικά δημιουργώντας σύγχρονα έργα τέχνης.

       Παράλληλα με την καλλιτεχνική δημιουργία, αναλαμβάνει μουσικές παραγωγές, διευθύνει τη δισκογραφική εταιρία Blue Cricket Records και λειτουργεί το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων.

       Έχει διδάξει ιδιαιτέρως μεγάλο αριθμό μαθητών όλων των ηλικιών και επιπέδων. Από το 1998 έως και σήμερα παραδίδει μαθήματα μουσικής και ειδικότερα τεχνικής ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, τεχνικών αυτοσχεδιασμού, θεωρίας της μουσικής, ear training, sight reading, μουσικής σημειογραφίας και μουσικής τεχνολογίας.

       Διδάσκει την μουσική δεξιότητα της Ηλεκτρικής Κιθάρας, στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών, του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. 
 


Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Παναιτώλιο, όπου διαμένει και σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου