.

.

.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Με την συμμετοχή του Παναιτωλιώτη συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα η πρεμιέρα του έργου «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ» στον Μαραθώνα


Η πρεμιέρα του έργου «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ» έγινε το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου στο Μαραθώνα. Η ‘ομάδα εργασίας» της Κεντρικής Σκηνής του Δήμου Μαραθώνα μελέτησε επί ένα χρόνο το σύνολο του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

 

Η ενορχήστρωση, στα πλήκτρα, το σαξόφωνο, την ηλεκτρική κιθάρα ήταν ο Παναιτωλιώτης μουσικοσυνθέτης Γιάννης Ψειμάδας.


Με τις σκηνοθετικές οδηγίες και τη διδασκαλία του Νίκου
Γκεσούλη επέλεξε τα ιδανικά αποσπάσματα και δημιούργησε μία ξεχωριστή παράσταση για τον μεγάλο αναμορφωτή του παγκόσμιου θεάτρου που συγκρούστηκε με τα κυρίαρχα σε όλα τα μήκη και πλάτη γραφειοκρατικά ιερατεία. Η παράσταση είναι μία συρραφή κειμένων από θεατρικά έργα και ποιήματα του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα, έγινε δε με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατό του.
Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στο θέατρο «Βασίλης Τσαγκλός” που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο Μαραθώνα και φέρει το όνομα του ιδρυτή και εμπνευστή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, του ηθοποιού και σκηνοθέτη Βασίλη Τσαγκλού. 
Τα κοστούμια και τα σκηνικά έκαμε η Δήμητρα Χαλκιοπούλου και τις χορογραφίες η Αγγελική Ρέρρα. Μετάφραση κειμένων: Νικηφόρος Βρεττάκος, Κώστας Κουλουφάκος, Τίτος Πατρίκιος.


Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Ευσταθία Βασιλάκη,Τίνα Βασιλοπούλου, Βασίλης Γεραμάνης, Νίκος Καρακουλάκογλου, Μαρία Κοντοθόδωρα, Μαριάντζελα Κωνσταντινίδη, Γιώργος Λέπουρης, Λάμπρος Πανόπουλος, Μαργαρίτα Πατέλου, Αγγελική Ρέρρα, Ηρώ Σιλαμιανού, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Χάιδω Σπανοπούλου, Σωτηρία Τσέλιου-Παππά, Χρήστος Φίλιππας.
Την σκηνοθεσία είχε ο Νίκος Γκεσούλης. Τεχνικός Υπεύθυνος: Νίκος Καρακουλάκογλου. Φωνητικά: Ολγα Πάσχου, Κατερίνα Χατζάκη.

Ενορχήστρωση, πλήκτρα, σαξόφωνο, ηλεκτρική κιθάρα: Γιάννης Ψειμάδας.




πηγή κειμένου: http://thecaller.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου