.

.

.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με μουσική του Παναιτωλιώτη Γιάννη Ψειμάδα η παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ»


Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου Γερμανού συγγραφέα Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα παρουσιάζει την παράσταση «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», μία συρραφή κειμένων από
θεατρικά έργα και ποιήματά του.
Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες και τη διδασκαλία του Νίκου Γκεσούλη, η ομάδα της Κεντρικής Σκηνής καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μελέτησε το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ και επέλεξε τα αποσπάσματα, που δημιούργησαν μία ξεχωριστή παράσταση για το μεγάλο αναμορφωτή του παγκόσμιου θεάτρου. «Εζησα ανάμεσα στους ανθρώπους τον καιρό της ανταρσίας. Κι επαναστάτησα μαζί τους», λέει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ στο «Ποίημα προς τους νέους». Κι αυτή είναι η ρίζα όλης της στάσης του απέναντι στη ζωή και την τέχνη.
Η τελευταία παράσταση του έργου «Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη οπότε και η Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα θα συμμετάσχει με το συγκεκριμένο έργο στους 30ούς Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Ζωγράφου.
Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Παναιτωλιώτης Γιάννης Ψειμάδας, τα κοστούμια και τα σκηνικά η Δήμητρα Χαλκιοπούλου και τις χορογραφίες η Αγγελική Ρέρρα. Επιλογή κειμένων: Θεατρική ομάδα. Μετάφραση κειμένων: Νικηφόρος Βρεττάκος, Κώστας Κουλουφάκος, Τίτος Πατρίκιος. Φωτισμοί: Μαρίνα Λεφέβρ. Παίρνουν μέρος (με αλφαβητική σειρά): Ευσταθία Βασιλάκη, Τίνα Βασιλοπούλου, Βασίλης Γεραμάνης, Νίκος Καρακουλάκογλου, Μαρία Κοντοθόδωρα, Μαριάντζελα Κωνσταντινίδη, Γιώργος Λέπουρης, Λάμπρος Πανόπουλος, Μαργαρίτα Πατέλου, Αγγελική Ρέρρα, Ηρώ Σιλαμιανού, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Χάιδω Σπανοπούλου, Σωτηρία Τσέλιου-Παππά, Χρήστος Φίλιππας.
Φωνητικά: Ολγα Πάσχου, Κατερίνα Χατζάκη. Ενορχήστρωση, πλήκτρα, σαξόφωνο, ηλεκτρική κιθάρα: Γιάννης Ψειμάδας.
Ωρα έναρξης: 21.00.
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά, Χωρίς διάλειμμα.
Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου