.

.

.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση για τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  22-10-2016 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της  Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, η  εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου σε
συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, τον Δικηγορικό Σύλλογο  Αγρινίου και τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.
             Παρουσία αρκετών συμπολιτών μας, Νομικών τη πόλης, Δικαστικών Λειτουργών , Αστυνομικών Διευθυντών, Αυτοδιοικητικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων της εκπαίδευσης και του Επιχειρηματικού κόσμου, αναδείχθηκε ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Δημότη και γενικά ο ρόλος των Ανεξάρτητων Αρχών στην εξυπηρέτηση των πολιτών  και στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής.
   Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου  κ. Κων/νος Χειμώνας , συντονιστής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ανεξάρτητου θεσμού, τον τρόπο επικοινωνίας των δημοτών με το γραφείο του, τις δράσεις του μέχρι σήμερα που είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του και στην επικοινωνία και συμβολή στο έργο του, του  Δικτύου Συμπαραστατών .Ενός οργάνου διαβούλευσης προκειμένου να επιλύονται σύνθετα προβλήματα που ανακύπτουν  σχετικά με τις καταγγελίες των δημοτών .
    Ο Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Σαρωνικού  και Πρόεδρος του  Δικτύου Συμπαραστατών, αναφέρθηκε στο  σημαντικό έργο που έχουν επιτελέσει οι  εκλεγμένοι 40 Συμπαραστάτες  πανελλαδικά μέχρι σήμερα .
   Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Αττικής κ. Βασίλειος Σωτηρόπουλος ,αναφέρθηκε στο θεσμό  και ανέλυσε την διαμεσολάβησή του στην επίλυση εξωδικαστικών διαφορών των δημοτών με του Δήμους.
   Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Φαλτσέτος , αναφέρθηκε στο θεσμό  , τα προβλήματα που επιχειρεί να επιλύσει μέσω του θεσμικού του ρόλου και τόνισε ότι είναι στην διάθεση των πολιτών της περιφέρειας σε διαφορές που ανακύπτουν  με τις υπηρεσίες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης .
    Ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Ιωάννης Χατζόγλου αναφέρθηκε γενικότερα  στις ανεξάρτητες αρχές που σήμερα λειτουργούν στη Χώρα μας  , την ιστορική διαδρομή τους και τη συμβολή τους  στην υποβοήθηση της Δικαιοσύνης στο έργο της. Τόνισε δε ιδιαίτερα και τη συνεργασία του με τον  Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου  Αγρινίου , σε προβλήματα καθημερινότητας  που αντιμετωπίζουν οι δημότες.
     Τέλος να επισημάνουμε ότι απ’ όλους ήτοι από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου , τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδα Υφαντή και τον Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου  κ. Χρήστο Θετάκη που χαιρέτισαν την εκδήλωση, τονίσθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης και θωράκισης του θεσμού.  
       
               Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
                     Κων/νος  Χειμώνας

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου