.

.

.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» διοργανώνει εκδρομή σε Έδεσσα-Νάουσα- Άγιο Αθανάσιο και τα Λουτρά Πόζαρ.



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» ανακοινώνει την πραγματοποίηση 2ημερης εκδρομής, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 και με προορισμό την Έδεσσα-Νάουσα- Άγιο Αθανάσιο και τα Λουτρά Πόζαρ.
 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:


2ημερη οδική εκδρομή ΝΑΟΥΣΑ-ΕΔΕΣΣΑ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
12-13/11/2016
 

1η μέρα : Παναιτώλιο – Νάουσα -Έδεσσα

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 06.45, επιβίβαση στο πούλμαν και στις 07.00 αναχώρηση για την Έδεσσα περνώντας έξω από Γιάννενα όπου στάση για καφέ. Στη συνέχεια ακολουθούμε την Νέα Εγνατία oοδό που θα μας φέρει δίπλα από Μέτσοβο - Γρεβενά – Κοζάνη –Βέροια. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβράς λίγο έξω από την Βέροια. Η Ιερά Μονή κατέχει ένα τεμάχιο Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού και Θαυματουργού επισκόπου Συμφερουπόλεως. Συνεχίζουμε για την Νάουσα και στάση στο άλσος του Άγιου Νικόλαου. Το άλσος του Αγίου Νικολάου βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη της Νάουσας και είναι γεμάτο αιωνόβιους πλατάνους, φυσικό χλοοτάπητα, το διασχίζει ο ποταμός Αράπιτσα με πλούσια βλάστηση από πυξάρι, φλαμουριές και βελανιδιές. Υπάρχει μία μικρή, τεχνητή λίμνη, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και τένις, δημοτικό ξενοδοχείο, εστιατόριο με σπεσιαλιτέ στις πέστροφες, διαδρομές για περιπάτους και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, από την οποία πήρε το όνομά της η περιοχή. Παραμονή για γεύμα (προαιρετικό) και συνεχίζουμε για Έδεσσα. άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για περίπατο στην πόλη. Η πόλη της Έδεσσας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας και του κόσμου, πλημμυρισμένη από φως, στην άκρη του βράχου ατενίζει την χρωματιστή κοιλάδα της εδώ και 3000 χρόνια. Αιώνια δεμένη με το πράσινο και τον ήχο των νερών, αφουγκράζεται τον ήχο της φτερωτής από τους παραδοσιακούς μύλους, δροσίζεται στους μικρούς καταρράκτες, συνομιλεί με τους αιωνόβιους πλατάνους, αισθάνεται την δροσιά του φρέσκου αέρα. Θα ξεκινήσουμε από τους καταρράκτες για να γνωρίσουμε το υπαίθριο μουσείο νερού, το ενυδρείο, την παλιά πόλη με το Λαογραφικό Μουσείο, την Βυζαντινή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Διανυκτέρευση.


2η μέρα : Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ - Άγιος Αθανάσιος - Παναιτώλιο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αριδαία. 33km από την Έδεσσα βρίσκεται το Λουτράκι. Η περιοχή είναι γνωστή για τα ιαματικά της λουτρά από τους αρχαίους χρόνους. Οι ντόπιοι την ονομά-ζουν Πόζαρ που σημαίνει κάτω από την φωτιά Η Λουτρόπολη είναι κτισμένη μέσα σε πυκνό δάσος και γενικότερα το τοπίο είναι ένας μικρός παράδεισος. Υπαίθριες πισίνες με θερμά νερά χρησιμοποιούνται για Ιαματικούς σκοπούς .Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες και διαμορφωμένες εσωτερικές πισίνες, τα χαμάμ και τα τζακούζι. Υπάρχουν επίσης και 6 διαφορετικές πισίνες σε κλειστές εγκαταστάσεις. Άλλες με μοντέρνο και άλλες με γραφικό ύφος προσφέρουν χαλάρωση και τόνωση στο σώμα και την ψυχή. Το ιδιαίτερο αυτών των πισίνων είναι ότι έχουν βότσαλα στον πάτο που δημιουργούν ένα φυσικό στοιχείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε για τον Άγιο Αθανάσιο στις πλαγιές του όρους Βόρα που από το 1990 ζωντανεύει μετά από εγκατάλειψη ετών. Θα θαυμάσουμε τα κεραμοσκεπή κτίρια του χωριού, δείγματα της ενδιαφέρουσας παραδοσιακής Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής που συνδυάζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο της περιοχής. Παραμονή για γεύμα και περιπάτους και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Παναιτώλιο με στάσεις στη διαδρομή μας για καφέ και ξεκούραση.


Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 60,00 Ευρώ
 

Διαφορά μονόκλινου 15,00 Ευρώ
Περιλαμβάνονται:
• Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
• Διαμονή σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας στην Έδεσσα
• Πρωινό στο ξενοδοχείο
• Συνοδός τους γραφείου
• ΦΠΑ
• Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης


Δεν Περιλαμβάνονται

• Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
• ότι αναφέρεται ως προαιρετικό










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου