.

.

.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Πέπονα, "Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά"


"Χρειάζεται να θυμόμαστε, για να τιμήσουμε, όσους έχασαν τη ζωή τους, εκείνους που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της Ελληνικής Ιστορίας".

Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο συγγραφέας Μανώλης Πέπονας, με το ιστορικού περιεχομένου βιβλίο του, "Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά", το
οποίο μας ταξιδεύει στην περιοχή του Αγρινίου και γενικότερα της Τριχωνίδας, την χρονική περίοδο 1942-1944, και περιγράφει τον αγώνα εναντίον του Άξονα και την περίοδο του εμφύλιου πολέμου, που πολλά δεινά έφερε στον τόπο τούτο.  

Το βιβλίο παρουσιάστηκε, την Τετάρτη 19 Απριλίου, το απόγευμα παρουσία κοινού, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ", στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος Παναιτωλίου. 

Την παρουσίαση έκαναν δύο σημαντικοί άνθρωποι, η
Γεωργία Λαϊνά-Καψάλα, φιλόλογος και ο Ιωάννης Κουτρουμπούσης, εκπαιδευτικός.  

Μετά την αποφώνηση του συγγραφέα ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε και ο καθηγητής Ηλίας (Λίνος) Υφαντής, ο οποίος προλογίζει και το βιβλίο.
 
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο
Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου "ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ".


Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Δήμητρα Κουνέλη  και χαιρετισμό εκ μέρους του Συλλόγου απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Σωτηρία Σιαδήμα.





























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου