.

.

.

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ληξιαρχείο μόνο στο Αγρίνιο




Έντονες ήταν οι αντιδράσεις αργά το βράδυ της Δευτέρας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σχετικά με το 6ο θέμα
συζήτησης που αφορούσε την συγχώνευση Ληξιαρχικών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου. 

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση έκανε λόγο για απογύμνωση των υπηρεσιών περιφερειακά του Δήμου Αγρινίου αφού στην ουσία οι ληξίαρχοι από τις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μετακινούνται στο Αγρίνιο.
Τελικά η πρόταση του Αντιδημάρχου Αγρινίου κ. Γκρίζη υπερψηφίστηκε από την Δημοτική Αρχή, καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που παραβρίσκονταν στην αίθουσα.

Οσον αφορά τους εκλεγμένους, από το Παναιτώλιο, ο Γεώργιος Αλεξόπουλος από την παράταξη Παπαναστασίου ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης Ληξιαρχικών Δημοτικών Ενοτήτων ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης Δημήτρης Τραπεζιώτης και Αντρέας Γκορόγιας ψήφισαν κατά.

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης έκανε λόγο για «φθηνή επιχειρηματολογία» και πρόταση ευθέως αντίθετη με τις νομικές επιταγές. Όπως εξάλλου εισηγήθηκε και ο αντιδήμαρχος το Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την «υποδιαίρεση της ληξιαρχικής περιφέρειας κάθε νέου Δήμου που συνιστάται από συνένωση Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) , σύμφωνα με το νόμο 3852/2010, σε τόσες όσες και οι Δημοτικές του Ενότητες και κατά τέτοιο τρόπο ώστε , κάθε υποδιαιρεμένη ληξιαρχική περιφέρεια να ταυτίζεται με την εδαφική περιφέρεια μίας δημοτικής ενότητας». 

Αυτή την πρόβλεψη επικαλέστηκε και ο Δ.Τραπεζιώτης τονίζοντας πως αυτό είναι το πνεύμα του «Καλλικράτη». Αναφορικά με το επιχείρημα για μείωση των δαπανών, ο κ.Τραπεζιώτης ανέφερε πως προτείνεται η κατάργηση των ληξιαρχείων όταν η δημοτική αρχή δίνει 400.000 ευρώ ετησίως για τους οκτώ ειδικούς συνεργάτες.

Πλέον και εφόσον ολοκληρωθούν οι εργασίες, οι ληξίαρχοι από τις Δημοτικές Ενότητες, θα μετακινηθούν στην υπηρεσία του Δήμου στο Αγρίνιο.


Δείτε πιο κάτω την συνεδρίαση...






 







 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου