.

.

.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εργασίες καθαρισμού στα Αμπάρια Τριχωνίδας



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί εργασίες καθαρισμού στα Αμπάρια Τριχωνίδας. Για το 2018, η ημέρα είναι
αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε άμεση σύνδεση με την εκστρατεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των πλαστικών μιας χρήσης.

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας  αναφέρθηκε  ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας: «Δυστυχώς το πλαστικό πνίγει τον πλανήτη και σκοτώνει το περιβάλλον. Πρέπει  όλοι να καταλάβουμε ότι η  προστασία του δεν είναι μόνο  προτεραιότητα για λίγους. Δεν αρκεί η επαγρύπνηση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή την σημερινή ημέρα να αναλογιστούμε τις ανεπανόρθωτες βλάβες που δημιουργούν οι πλαστικές σακούλες. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Το πλαστικό και η αλόγιστη χρήση του σκοτώσουν  τον φυσικό πλούτο,  μολύνουν το πόσιμο νερό. Μία πόλη καθαρή δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία. Η καθαριότητα  είναι δείκτης πολιτισμού της πόλης και των ανθρώπων της. Τα Αμπάρια και η Τριχωνίδα είναι ένας  τόπος σπάνιας ομορφιάς που μας προτρέπει να υιοθετήσουμε θετική περιβαλλοντική συμπεριφορά».

Ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σπύρος Αδάμης τόνισε: «Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον. Δεν είναι απλά μια επετειακή ημέρα. Είναι μια καθημερινή υπόθεση. Είναι χρέος μας να περιφρουρήσουμε τον τόπο που ζούμε.  H φύση  είναι ο σημαντικότερος θησαυρός του πλανήτη. Στηρίζουμε το περιβάλλον με προσφορά, όχι απλά με λόγια.  Όλοι μαζί συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας ζωής μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι ένα διαχρονικό αγαθό και είναι υποχρέωσή μας να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».






                                             
                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου