.

.

.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αποσύρθηκαν αποξηραμένα φρούτα από βιοτεχνία στην Αμφιλοχία



Tο Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Π. Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών μας ενημέρωσε για τρόφιμο ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (Κοκτέιλ αποξηραμένων φρούτων Ταϊλάνδης), το οποίο η εταιρεία <<Καραγιάννης & ΣΙΑ Ε.Ε. ΞΗΡΟΚΑΡΠ>>
είχε προμηθευτεί από την Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.
Για το ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ – ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ αποφάνθηκε η αρμόδια Χημική Υπηρεσία, διότι βρέθηκε να περιέχει χρωστική Ε110 σε συγκέντρωση 22mg/kgr, ενώ το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο είναι 10mg/kgr για αυτή την κατηγορία τροφίμου.
Η υπηρεσία μας προέβη σε έλεγχο στην εταιρεία << Καραγιάννης & ΣΙΑ Ε.Ε. ΞΗΡΟΚΑΡΠ >> με έδρα στο 4ο χιλ Αμφιλοχίας-Αγρινίου και διαπίστωσε ότι είχε επιστρέψει 98 κιλά στην εταιρεία Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. και απέσυρε από τα καταστήματα που είχε προμηθεύσει με το ακατάλληλο προϊόν, είκοσι οχτώ (28) κιβώτια συνολικού βάρους εκατόν οχτώ (108) κιλών.
Τα αποσυρθέντα τρόφιμα (αποξηραμένα φρούτα) κατασχέθηκαν από την υπηρεσία μας και εν συνεχεία κατεστράφησαν με το υπ. αρ. 0511/3-2-2014 πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου με έκχυση χλωρίνης και εν συνεχεία απόρριψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου.



Πηγή:agrinioculture 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου