.

.

.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ντίνος Καραπιπέρης: “Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο…”





Στις τέσσερις (4) καλύτερες ομάδες στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ (παιδιά γεννημένα το 1998 και μετά ), υπάρχουν τρείς (3) ομάδες από
το Αγρίνιο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ , ΦΙΜΠΑ-ΠΗΓΑΣΟΣ.

Πολλά μπράβο στους αθλητές στους προπονητές τους και στους Συλλόγους των μικρών αυτών αθλητών. Τα μπράβο αυτά καθώς και τα συγχαρητήρια που σίγουρα θα εισπράξουν και από άλλους παράγοντες του χώρου, υπερ πολλαπλασιάζονται αν αναλογισθεί κανείς και τις ‘’συνθήκες’’ που αυτά τα παιδιά καλούνται να προετοιμαστούν για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους αθλητές των άλλων ομάδων από τις άλλες πόλεις της ΕΣΚΑΒΔΕ (ΑΡΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ) που σίγουρα έχουν πολύ πιο κατάλληλες συνθήκες.
Φυσικά αναφέρομαι στο τεράστιο πρόβλημα που ακούει στο όνομα ‘’γηπεδικές εγκαταστάσεις’’. Αέρας, βροχή, περαστικοί, ποδήλατα που κάνουν βόλτες, είναι λίγα από αυτά που καλούνται σε καθημερινή βάση να αντιμετωπίσουν αθλητές και προπονητές .
Την Κυριακή 30 Μαρτίου τουλάχιστον μια (1) ομάδα από το Αγρίνιο θα είναι στον μεγάλο τελικό. Εγώ θα ευχηθώ να είναι και οι δύο φιναλίστ από το Αγρίνιο έτσι ώστε σίγουρα να έχουμε πρωταθλητή από την πόλη μας, από το Αγρίνιο.
Και αυτό όμως να μη γίνει είδη τα παιδιά αυτά και των τριών ομάδων έχουν κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτό που βάλανε με τον εαυτό τους όταν κάνανε τα πρώτα τους ‘’μπασκετικά’’ βήματα.
Μια μέρα να γίνουν οι καλύτεροι, οι πρώτοι , οι πρωταθλητές. Χωρίς αυτό το κίνητρο τόσο στη ζωή όσο και στον αθλητισμό δεν υπάρχει εξέλιξη. Χωρίς τον ‘’εγωισμό του αθλητή’’ δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα, δεν μπορεί να υπάρξει η ΝΙΚΗ.
Για τα παιδιά του Αγρινίου κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν συμβαίνει και πάρα πολύ συχνά αν και θα μπορούσε. Τουλάχιστον για αυτό είμαι βέβαιος. Και ταλέντα υπάρχουν, και προπονητές που ξέρουν να τα εξελίξουν, και παράγοντες που θέλουν και μπορούν να τα υποστηρίξουν.
Φαντάζομαι αυτούς τους μικρούς αθλητές των τριών ομάδων μας πόσα περισσότερα θα μπορούσαν να καταφέρουν αν ήταν όλοι μαζί, σε ένα σύλλογο , σε μια ομάδα, στην ομάδα της πόλης μας, όπως χρόνια τώρα προσπαθούν κάποιοι άνθρωποι του μπάσκετ με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ τον Κώστα Νικάκη.
Πόσες και πόσες γενιές αθλητών που πέρασαν, με τεράστιο ταλέντο που όμως επειδή ήταν μόνοι τους στις ομάδες τους δεν κατάφεραν το παραπάνω βήμα.
Αυτά τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο. Ανοίγουν τον δρόμο. Ας τα ακολουθήσουμε επιτέλους. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά που συγκλίνουν πλέον προς την απόφαση της συνεργασίας και σίγουρα είναι πολύ λιγότερα αυτά που μας θέλουν χωρισμένους και αδύνατους. Και να μην ξεχνάμε.
Όσο πιο ψηλά πετάμε, τόσο πιο μικροί φαντάζουμε σ΄εκείνους που δεν μπορούν να πετάξουν… Και τα παιδιά αυτά και εκείνα που ακολουθούν ξέρουν και τολμούν να πετάνε. Ας πετάξουμε μαζί τους…….

Ντίνος Καραπιπέρης
Προπονητής μπάσκετ της ΑΛΦΑ 93





Allsportsagrinio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου