.

.

.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τελετή Αφής και παράδοση Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2014με μουσική του Παναιτωλιώτη Γιάννη Ψειμάδα



Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή Αφής και Παράδοσης της Φλόγας στους Κινέζους διοργανωτές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Νανζίνγκ 2014», με νέα Πρωθιέρεια την 
Κατερίνα Λέχου. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αλλά και ο επίτιμος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.
Σε μία λιτή αλλά γεμάτη αρχαία Ελλάδα Τελετή Αφής της ιερής Φλόγας, η δάδα άναψε με τη βοήθεια του κοίλου κάτοπτρου στα χέρια της Πρωθιέρειας, για να ακολουθήσει μίνι λαμπαδηδρομία εντός σταδίου και τελικά να παραδοθεί στους Κινέζους διοργανωτές, και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Νανζίνγκ, Λιου Πονγκ, και στο δήμαρχο της πόλης και αντιπρόεδρο της NYOGOC, Μιάο Ρουίλιν.

Η νέα Πρωθιέρεια (θα είναι μέχρι το 2018) Κατερίνα Λέχου ήταν μια παρουσία εντυπωσιακή και επιβλητική στο χώρο, μαζί με τις ιέρειες, που ως «Καρυάτιδες» μάγεψαν με τις κινήσεις και το χορό τους σε χορογραφία της Αρτεμις Ιγνατίου και μουσική (του Παναιτωλιώτη) Γιάννη Ψειμάδα.

Άλλωστε η χορογραφία της Τελετής είχε τον τίτλο «Καρυάτιδες» και ήταν εμπνευσμένη από τις Καρυάτιδες της αρχαιότητας, οι οποίες ήταν όμορφες και λυγερές κόρες, που χόρευαν γύρω από αγάλματα της Θεάς Αρτεμης.
Είναι η τρίτη φορά που ανάβει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, αφού είχαν προηγηθεί οι τελετές για τη διοργάνωση του 2010 στη Σιγκαπούρη και του 2012 για τους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση που απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες από 15 ως 18 ετών και αποτέλεσε έμπνευση του προηγούμενου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Σκοπός διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων είναι να εμπνεύσει τους νέους όλου τους κόσμου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγκαλιάσουν τις Ολυμπιακές Αξίες, τη φιλία, τον σεβασμό. Στη συνέχεια οι νέοι που θα βιώσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπισμού στις χώρες τους, αποτελώντας πρότυπο για όλα τα παιδιά.
Το "παρών" στη διοργάνωση της Νανζίνγκ θα δώσει όπως πάντα και η χώρα μας, που δεν έχει απουσιάσει μέχρι τώρα από καμία Ολυμπιακή διοργάνωση. Εως τώρα το όριο έχουν πιάσει 7 αθλητές, αλλά αναμένεται μέσω της διαδικασίας επίτευξής τους και το σχετικό χρονικό πλαίσιο που έχει τεθεί, ο αριθμός τους να ανέλθει σε αυτόν του 2020, όταν είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Σιγκαπούρη 27 άτομα. Συνολικά, αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 νεαροί αθλητές και αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου