.

.

.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τελετή λήξης τoυ τμήματος βυζαντινής μουσικής και του τμήματος παραδοσιακής δημοτικής μουσικής των Ιερών Ναών Άγιου Δημήτριου και Άγιου Νικόλαου Καινουργίου!!!




Την Παρασκευή  13 Ιουνίου στις 9 μ.μ πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Άγιου Δημήτριου Καινουργίου (Δημοτική Ενότητα Θεστιέων) του Δήμου Αγρινίου η τελετή λήξης του τμήματος βυζαντινής μουσικής και του τμήματος παραδοσιακής δημοτικής ελληνικής μουσικής  των ενοριών  Άγιου Δημήτριου και  Άγιου Νικόλαου  για την περίοδο
2013-2014.  


Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς,  ιερείς,  φορείς και κάτοικοι του χωριού. 



  Εισηγητής στην εκδήλωση  υπήρξε ο πατήρ Νεκτάριος Παλιούρας( εφημέριος Άγιου Νικολάου) ,ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων τόσο στην  ιστορία της ευρωπαϊκής  μουσικής όσο και της βυζαντινή μουσικής. 



Η εκδήλωση αποτελούνταν από δυο σκέλη: στο πρώτο παρουσιάστηκε το τμήμα βυζαντινής μουσικής που ανήκει  από κοινού  στους ναούς  Άγιου Δημήτριου και  Άγιου Νικόλαου. Την χορωδία της βυζαντινής μουσικής διεύθυνε ο μουσικοδιδάσκαλος  κ. Παναγιώτης Μήτσος.  



Στο δεύτερο σκέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το τμήμα ελληνικής παραδοσιακής  δημοτικής μουσικής , το οποίο είναι και αυτό υπό την κοινή αιγίδα των δυο ενοριών. Το μουσικό τμήμα διεύθυνε ο  μουσικοδιδάσκαλος κ. Κωνσταντίνος Καμζέλας.


  Η εκδήλωση άφησε τις πιο θετικές εντυπώσεις σε όλους και φανέρωσε το υψηλό πνευματικό υπόβαθρο που διαθέτει ο τόπος μας. 










 Ρεπορτάζ: Γεώργιος Π. Σαβελώνας 
 roymeliotes.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου