Διήμερες εκδηλώσεις για την προώθηση των προϊόντων ελιάς
Διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Αγρινίου, με στόχο την προβολή και προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιολάδου, δίνοντας έμφαση στη διατροφική αξία τους.
Η διήμερη εορτή θα περιλαμβάνει:
Η διήμερη εορτή θα περιλαμβάνει:
1. Ημερίδα για την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο με θέμα «ποιότητα, πολιτισμός, υγεία και γαστρονομία» η οποία θα καλύψει θέματα καλλιέργειας (παγκόσμια εξάπλωση, προοπτικές), ποιότητας (χημικά και οργανοληπτικά), υγείας (ευεργετικές επιδράσεις στον άνθρωπο), προώθησης (προβολή στην παγκόσμια αγορά) και πολιτισμού στις 26 Σεπτεμβρίου στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας (Αγρίνιο).
2. Εκδηλώσεις προβολής με πρωταγωνιστές το ελαιόλαδο, τις ελιές και τα τοπικά προϊόντα της ελιάς.
Στις 26 Σεπτεμβρίου στη Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί
α) Επίδειξη συνταγών για δεκατιανό με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τοπικούς chef (Bistro 17 – Ξενοδοχείο Μarpessa, Ηλιάστρα). Τις συνταγές επιμελήθηκε η κ. E. Μαραζιώτη (διατροφολόγος – εκπαιδευτικός, Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας).
β) Εκθεση Ελαιοκομικών Προϊόντων από τρεις Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου).
γ) Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός με θέμα η Ελιά ο Θησαυρός της Μεσογείου.
δ) Εκθεση φωτογραφίας με θέμα «Παλαιά Ελαιοτριβεία της Μακρυνείας» από τη φωτογραφική ομάδα ART 8 του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου.
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη λίμνη Τριχωνίδα, θέση Δογρή κτήμα Πιθάρι, με
α) Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς.
β) Διαγωνισμός με βράβευση τοπικών εδεσμάτων από επιτροπή της λέσχης Αρχιμαγείρων.
γ) Επίδειξη συνταγών μαγειρικής με τοπικά προϊόντα και τυποποιημένα ελαιόλαδα και παραδοσιακό κέρασμα από chef της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
δ) Η γιορτή θα κλείσει με συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.
Στις 27 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση στη Δογρή θα συμμετέχει και η Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου