.

.

.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αθλητικές εκδηλώσεις στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου


Η Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 ήταν μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό. 
Με αφορμή την Πανελλήνια Hμέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε σε όλα τα σχολεία και που είχε ως θεματικό άξονα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου ενημερωτική εκδήλωση καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός video για να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το θέμα του ρατσισμού. Αρχικά έγινε μια μικρή εισήγηση στο
θέμα του ρατσισμού και στο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην διαφορετικότητα από την Διευθύντρια του σχολείου Θεοδώρα Μαργάρα. 
Ακολούθησε ένα video ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών για τον ρατσισμό και πώς τον βιώνουν οι διάφορες κοινωνικές ομάδες στην καθημερινότητά τους. 
Στη συνέχεια προβλήθηκε η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους  "Imagine – Restart"  που γυρίστηκε από μαθητές σχολείου της Αττικής. Τα παιδιά συγκινήθηκαν, σκέφτηκαν, προβληματίστηκαν και στην συνέχεια συμμετείχαν σε συζήτηση που έγινε υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου του Σχολείου Βασιλικής Κουρελή.
Μετά το τέλος της ενημερωτικής εκδήλωσης ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Με την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής Αγωγής Δημήτρη Πλιάτσικα  τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες κοριτσιών και αγοριών και έπαιξαν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ. 
Κάποιοι μαθητές προτίμησαν να αγωνιστούν κάπως αλλιώς... παίζοντας σκάκι.
Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πολύ όμορφη αυτή μέρα στο σχολείο:




















Πηγή: www.gpan.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου