.

.

.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Στο Αγρίνιο την 3/12/2014 σύλλογοι και φορείς της περιοχής μας αποφάσισαν τη δημιουργία δομής στήριξης των μαθητών του Δήμου Αγρινίου με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝΑΓΡΙΝΙΟΥ» και σύνθημα: «Κανένας μαθητής μόνος του στην κρίση».
Σκοπός του δικτύου είναι η παροχή υποστηρικτικής, υλικής, ψυχολογικής, ιατρικής, μαθησιακής συμπαράστασης σε μαθητές, ατομικά ή συλλογικά που έχουν ανάγκη, πέρα
και έξω από διακρίσεις καταγωγής ή θρησκείας, πέρα και έξω από κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, από όποια αιτία και αν προέρχονται.
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
• Στηριζόμαστε στις αρχές της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του ανθρωπισμού, την αποδοχή της διαφορετικότητας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
• Στηρίζουμε την δημόσια δωρεάν παιδεία σαν ύψιστο κοινωνικό αγαθό και τη διαφύλαξη προαγωγής της σαν κύρια συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας.
• Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια των μαθητών και των οικογενειών  τους και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχή.
Αυθημερόν, οι παριστάμενοι ιδρυτές του δικτύου,αποφάσισαν για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του εμβολιασμού των μαθητών του Δήμου μας μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
1. Επαφή του δικτύου - την οποία ήδη πραγματοποίησε- με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νιας προκειμένου με τη συνδρομή της να σταλεί έγγραφο στους αρμόδιους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και να καταγραφεί ο αριθμός των ανεμβολίαστων μαθητών των σχολείων. 
2. Την γνωστοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο της δυνατότητας των ανασφάλιστων να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα και εμβόλια. Ήδη στην κατεύθυνση το δίκτυο απέστειλε σχετικό email στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΠΕ Αγρινίου-Θέρμου και Β΄ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
3. Επαφή με τους ΓΙΑΤΡΟΎΣ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ προκειμένου κλιμάκιό τους που επισκέπτεται το νομό μας και συγκεκριμένα το Μεσολόγγι στο διάστημα 15-19 Δεκεμβρίου, να επισκεφθεί και την πόλη μας για το σκοπό αυτό.
4. Το δίκτυο να αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες έγγραφο και να ζητηθεί από την πολιτεία να χρηματοδοτήσει ως έχει υποχρέωση τη Δημόσια Υγεία και να στελεχώσει τις υπάρχουσες δομές εμβολιασμού με επαρκές μόνιμο προσωπικό. Στην περίπτωση που βρεθεί η χρηματοδότηση για την αγορά των εμβολίων ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου μέσω των παιδιάτρων που διαθέτει θα κάνει τον απαιτούμενο εμβολιασμό στους μικρούς μαθητές. 

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

1. Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας 
2. Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ»
3. Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών
4. Επιτροπή Παιδείας Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανατροπή Τώρα -   ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» 
5. Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου 
6. Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΑΣ»
7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου Θέρμου 
8. Σύλλογος Κομμωτών-Κομμωτριών Αγρινίου
9. Σύλλογος Τριτέκνων Αιτωλοακαρνανίας
10. Φαρμακευτικός Σύλλογος Αγρινίου 
Στοιχεία  Επικοινωνίας:
1. Χριστοφορούλα Λιάτσου (κιν. 6946655005, email: xliatsou@gmail.com)
2. Αριστείδης Κατσαρός      (τηλ.2641061999, email: arikats@otenet.gr) 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου