.

.

.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Άναψε η Φλόγα για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ ΕυρωπαϊκήςΝεότητας “Vorarlberg & Liechtenstein 2015”




Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε χθες Κυριακή 18/1/2015  η Φλόγα για το Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας “Vorarlberg & Liechtenstein 2015”.
Στην Τελετή Αφής που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Πρωθιέρεια ήταν η Κατερίνα Λέχου και πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο πρωταθλητής του σκι, Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου. Είχε προηγηθεί ο χορός των Ιερειών, που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής που συνέθεσε ο Γιάννης Ψειμάδας. Τον


Ολυμπιακό ύμνο τραγούδησε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
Την Τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κατσιαδάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος των Special Olympic Hellas Γιάννα Δεσποτοπούλου και μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.
Τη Φλόγα, για να ξεκινήσει το ταξίδι της, παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και Γενικό Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστρίας, κ. Peter Mennel καθώς και στον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Λιχτενστάιν, κ. Leo Kranz.
Στον χαιρετισμό του ο Σπύρος Καπράλος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το Φεστιβάλ αυτό, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και, τα τελευταία χρόνια, βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση από όλες τις Ολυμπιακές Επιτροπές της ηπείρου μας, δίνει την ευκαιρία να αγωνισθούν νέοι και νέες από όλη την Ευρώπη σε ένα περιβάλλον φιλίας και ευγενούς άμιλλας. Και η γέννηση της Φλόγας, θα στείλει παντού τους ιδιαίτερους συμβολισμούς της για την αλληλεγγύη, την αριστεία, τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα, το ευ αγωνίζεσθαι και την αγάπη για τον αθλητισμό.
Από την Αθήνα, λοιπόν, η Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Φόραρλμπεργκ και το Λιχτενστάιν, τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη σπουδαία αυτή αθλητική διοργάνωση των νέων όλης της Ευρώπης, γεμίζοντας με ελπίδα και αγάπη την καρδιά όσων θα πάρουν μέρος, μεταξύ των οποίων θα είναι και νέοι και νέες από την Ελλάδα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει η χώρα μας για συμμετοχή σε όλες τις Ολυμπιακές διοργανώσεις.
Ο Βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν, στήριξε με πάθος τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού στις νεότερες γενιές και η Ολυμπιακή Παιδεία υπήρξε γι' αυτόν, μέσα από την αρμονική καλλιέργεια σώματος και πνεύματος, μοναδικός οδηγός για τη διάπλαση του χαρακτήρα. Αυτόν ακριβώς τον σκοπό υπηρετεί το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, καθώς όσοι θα πάρουν μέρος, θα αγωνισθούν, όχι για μετάλλια και ρεκόρ, αλλά για να εφαρμόσουν στην πράξη τις Αξίες του Ολυμπισμού και να γίνουν οι αυριανοί πρεσβευτές του».
Εκ μέρους των διοργανωτών, μίλησε ο κ. Peter Mennel: «Στην Ατζέντα 2020, ο εκσυγχρονισμός του Ολυμπιακού Κινήματος, ήταν τους τελευταίους μήνες το κυρίαρχο θέμα στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Τον Δεκέμβριο, στη Σύνοδο της ΔΟΕ στο Μονακό, εγκρίθηκαν περισσότερες από 40 μεταρρυθμίσεις. Το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας είναι στην πραγματικότητα ένα γεγονός που συνάδει σε μεγάλο βαθμό με τις μεταρρυθμίσεις αυτές. Για πρώτη φορά στην Ολυμπιακή ιστορία δύο χώρες συνδιοργανώνουν μια εκδήλωση με ένα διαχειρίσιμο προϋπολογισμό και έμφαση στην βιωσιμότητα από την πρώτη στιγμή. Οι νέοι δεν είναι μόνο τα αστέρια της αθλητικής δράσης, αλλά συμμετείχαν επίσης στη  διοργάνωση: περισσότερα από 1400 φοιτητές δραστηριοποιούνται όλο το διάστημα μέχρι τους αγώνες και 1200 εθελοντές θα είναι παρόντες για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ».
To 12o Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας “Vorarlberg & Liechtenstein 2015”, θα διεξαχθεί στην Αυστρία και το Λιχτενστάιν από τις 25 ως τις 30 Ιανουαρίου και θα πάρουν μέρος 900 αθλητές και αθλήτριες 15 ως 18 ετών από 45 κράτη, που θα αγωνιστούν σε οκτώ αθλήματα με 29 αγωνίσματα. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με πέντε αθλητές.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου