.

.

.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Γυμνάσιο Παναιτωλίου: Οδηγίες...προς ναυτιλομένους!!!


Το Γυμνάσιο Παναιτωλίου για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί στον χώρο του Ίντερνετ.
Απο τον ιστότοπο του σχολείου http://gpan.gr και την

ενότητα "Για γονείς" παρέχει ενημέρωση προς γονείς αλλά και μαθητές για διάφορα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα. 
Έτσι ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να ενημερωθεί για θέματα όπως η συμπεριφορά των γονεων, τα δικαιώματα των παιδιών, για την ασφαλή χρήση του διαδυκτίου και του κινητού τηλεφώνου κ.α.

Πιο κάτω παραθέτουμε ενα απόσπασμα απο την εισαγωγή στην θεματική ενότητα της σελίδας του Γυμνασίου Παναιτωλίου...

" Αγαπητοί Γονείς, Κηδεμόνες & Φίλοι του σχολείου μας,
Η θεματική του ιστοτόπου μας "Για Γονείς" έχει χαρακτήρα Ενημερωτικό και Δια Βίου Μάθησης για εμάς τους ενήλικες.
Είναι ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί σας, ώστε όλοι μας να μάθουμε νέες γνώσεις και νέα δεδομένα σχετικά με την εφηβική ηλικία και την κοινωνικοποίησή της, να γνωρίσουμε νέες εικόνες που "βρίσκονται" στην ζωή των παιδιών μας, να αποκτήσουμε νέες δεξιότητες και ικανότητες κατανόησης της πραγματικότητας των εφήβων μας, να επικαιροποιήσουμε τις στάσεις μας απέναντι στην ζωή και να υποστηρίξουμε τους νέους στην πορεία ενηλικίωσής τους.
Συχνά η εφηβεία δείχνει δύσκολη και "σηκώνουμε τα χέρια ψηλα" ανήμποροι να διαχειριστούμε την ορμή της καθημερινότητας. Σκοτεινές πλευρές της ζωής, παλαιά προβλήματα, νέα εργαλεία, προσωπικές στάσεις ή ματαιώσεις, είναι πιθανόν να μας αποσταθεροποιούν. Επειδή όμως "Τα πρότυπα πρέπει να έχουν Ανοχή και Αντοχή" είναι απαραίτητο να δείχνουμε σταθερότητα στις αξίες, θετικούς τρόπους και δρόμους αντιμετώπισης των δυσκολιών στα παιδιά μας. Με το Παράδειγμά μας, με τις Πράξεις μας.
Με τα μικρά και καθημερινά της ζωής, με τα Ναι και Όχι.
Τα άρθρα/θέματα που παραθέτουμε έρχονται να μας δώσουν ιδέες, κατευθύνσεις, τρόπους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μεταξύ μας αλλά και τα παιδιά μας/μαθητές μας. Επιδιώκουμε να γίνουν αφορμή για συζήτηση, καλύτερο καθημερινό προγραμματισμό και πιο λειτουργική διαχείριση της ζωής όλων μας.
Έχουμε το "ΜΕΛΛΟΝ" στα χέρια μας. Τα παιδιά μας. Επιθυμούμε και πρέπει να τα υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε είναι το πιο ελπιδοφόρο καθήκον μας.

Θεοδώρα Μαργάρα, 
Ελένη Κουβαρντά"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου