.

.

.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συμμετοχή του Γυμνασίου Παναιτωλίου στην Τριήμερη Γιορτή Φυσικών Επιστημών


( Το κείμενο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απο τον ιστότοπο του Γυμνασίου Παναιτωλίου gpan.gr )
"Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην «Τριήμερη Γιορτή Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών» που οργάνωσε για
πρώτη φορά το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε) Αγρινίουστο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου. Τα παιδιά μας χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων και εναλλάξ επισκέφτηκαν τους 10 πάγκους με πειραματικές διαδικασίες που υπήρχαν, για τις οποίες τα ενημέρωναν και τους εξηγούσαν άλλοι συμμαθητές τους από Λύκεια της περιοχής.
Είδαν πως συλλέγοντας την ηλιακή ακτινοβολία κινούνταν ένα αυτοκινητάκι και πώς ένα άλλο κινούνταν χρησιμοποιώντας το υδρογόνο που παραγόταν από την ηλεκτρόλυση του νερού.
Επίσης μελέτησαν τις ιδιότητες των διαλυμάτων οξέων και των βάσεων και έμαθαν για τη μέθοδο που χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε την οξύτητα του ελαιόλαδου ώστε να το χαρακτηρίσουμε παρθένο ή όχι με βάση της Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Έμαθαν πώς φτιάχνονται σαπούνια από πολύ απλά υλικά και έγιναν Αλχημιστές μετατρέποντας τα χάλκινα νομίσματα σε χρυσά! . Επίσης γίνανε Μικροβιοτρόφοι και παρατήρησαν στα μικροσκόπια που υπήρχαν στην αίθουσα τους μύκητες που είχαν εκτραφεί γι αυτό το σκοπό. Ακόμη με ένα λίτρο πρόβειο γάλα και 1,5 λεμόνι έφτιαξαν τυρί το οποίο μάλιστα γευτήκαμε άμεσα!
Ευχαριστούμε πολύ τους εργαζόμενους στο Ε.Κ.Φ.Ε. για την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία και προσπάθεια που έκαναν να φέρουν κοντά τους μαθητές μας με την πιο πρακτική πλευρά της Φυσικής και της Χημείας, για την επιλογή του σχολείου μας να συμμετέχει σε αυτή και ευχόμαστε να συνεχίσουν έτσι ακούραστοι όπως ήταν πάντα άλλωστε μέχρι τώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου