.

.

.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου για την ολοκλήρωση των Δωρεαν Εμβολιασμών


Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ  σε συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥπραγματοποίησε και ολοκλήρωσε τη δράση του «ΔΩΡΕΑΝ εμβολιασμός και Οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών  ανασφάλιστων γονέων του Δήμου Αγρινίου»με τον τριήμερο εμβολιασμό του Φεβρουαρίου και τον πρόσφατο (4 και 5 Απριλίου) στην πόλη μας.  
Εμβολιάστηκαν περίπου
250 παιδιά,  αριθμός που καταδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα ανεμβολίαστων  παιδιών των τελευταίων χρόνων . 
Γνωρίζοντας  καλά, πως η λύση αφορά πρωτίστως την επίσημη Πολιτεία και το Δήμο Αγρινίου και πως οι εμβολιασμοί δεν γίνονται εφάπαξ αλλά επαναλαμβανόμενα, καλούμε και διεκδικούμε : 
Η Πολιτεία να οργανώσει και να δώσει οριστική λύση μέσα από τις Δημόσιες Δομές Υγείαςγια διαρκή και ασφαλή εμβολιασμό όλων των πληθυσμιακών ομάδων και κυρίως την κάλυψη των ανασφάλιστων και των οικονομικά αδύνατων παιδιών.
Να ενημερώσει με συστηματικό τρόπο τους ανασφάλιστους γονείς, για το δικαίωμά τους να συνταγογραφούν σε Δημόσιες Δομές Υγείας και να προμηθεύονται δωρεάν τα εμβόλια  των παιδιών τους.
Να γίνεται το εμβόλιο «ΜΑΝΤΟΥ» οργανωμένασε όλα τα σχολεία με ευθύνη του αρμόδιου τμήματος του Νοσοκομείου  Αγρινίου.
Ο Δήμος ΑΜΕΣΑ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του σε παλαιότερο Δημοτικού Συμβούλιοπερί εξεύρεσης κονδυλίου για εμβόλια παιδιών και έγκαιρα να προβεί στην αγορά εμβολίωνπου θα διατεθούν για τον εμβολιασμό παιδιών στο ΠΙΚΠΑ και στο Κέντρο Στήριξης Ρομα Αγρινίου, όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύνεται επιπλέοναπό τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης πολλών μικρών παιδιών.  
Ευχαριστούμε το προσωπικό και τους εργαζόμενους του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου για τη βοήθειά τους.
Επίσης ευχαριστούμε τους παιδιάτρους –Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου  Αδαμαντία Νίτσα και Χάρη Μακραδήμα, που εθελοντικά εμβολίασαν παιδιά στις δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και την κ. Πηνελόπη Βελέντζα, επισκέπτρια υγείας του ΠΙΚΠΑ. 
Τα Μέλη- Φορείς Σύλλογοι, όσο και οι εθελοντές του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥμένοντας σταθερά στην άποψη της ανάγκης για Δημόσια Δωρεάν  Υγεία και Παιδεία, θα συνεχίσουν – όχι επικοινωνιακά αλλά ουσιαστικά - να αναζητούν λύσεις των προβλημάτωνπου αφορούν μαθητές και παιδιά του Δήμου μας, όταν και όπου μπορούν, χωρίς να μένουν άπραγοι περιμένοντας.
Οι επόμενες δράσεις μας θα αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή της Σχολικής Στέγης, θέμα που απασχολεί σοβαρά τις σχολικές μονάδες και τους Συλλόγους  Γονέων των σχολείων του Δήμου μας.     
Τηλ. Επικοινωνίας: 6931227712 και 2641061999
         
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου