.

.

.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση της παράταξης Τραπεζιώτη για το Πάρκο


"Νέα" Δημοτική Αρχή και Παπαστράτειο Πάρκο
Ένα φάντασμα είναι ριζωμένο στη καρδιά του Αγρινίου , το Πάρκο μας.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την έναρξη της "φαρσοκωμωδίας" που κατέληξε σε δράμα - τη λεγόμενη "ανάπλαση" του Παπαστρατείου Πάρκου.
Οι ευθύνες που βαραίνουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αποδόθηκαν από τους δημότες του Αγρινίου, οι οποίοι με την ψήφο τους, έστειλαν την αλαζονεία και την αυθαιρεσία στη θέση της αντιπολίτευσης, για νααναθεωρήσει και να συνετιστεί.
Τον Μάιο του 2014 και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές,
έλαβε τη λαϊκή εντολή η νέα (τότε) ΔημοτικήΑρχή για να αναλάβει τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. 
Από τότε έως και σήμερα, έχουν περάσει 13 μήνες και η ασυλία που προσέφερε το "νέο" στην παράταξή τους, έχει πλέον αρθεί.
Η πρώτη και καθοριστική κίνηση που θα έπρεπε να γίνει από τη στιγμή που ο κ. Παπαναστασίου εκλέχθηκε Δήμαρχος, ήταν η ουσιαστική παρέμβαση - συντήρηση, στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Πάρκου, ούτως ώστε να μην επιδεινωθεί η άσχημη κατάσταση που είχε περιέλθει.
Αντί αυτού (με άλλοθι την εκκρεμότητα στο Συμβούλιο της Επικρατείας) η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά.
Η εικόνα που βλέπει αυτή τη στιγμή ο εισερχόμενος στο πάλαι ποτέ "σημείο αναφοράς" της πόλης μαςείναι η εξής:
-Ανοιχτό εργοτάξιο, όπως το άφησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή που ήθελε να το καταστρέψει, με πεσμένα δέντραμε αγριόχορτα να καλύπτουν τα υλικά οικοδομών  που έχει αφήσει μέσα στο πάρκο ο εργολάβος να αποτελούν επικίνδυνες παγίδες  για όσους θέλουν να κάνουν ακόμα τον περίπατό τους στο Πάρκο. Τα αγριόχορτα, ξερά πλέον φθάνουν το ένα μέτρο ύψος και αποτελούν μεγάλη απειλή για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο.
Σκουπίδια παντού, στους διαδρόμους και γύρω από τα εναπομείναντα παγκάκια, έχουν καταστήσει τον χώρο εστία μόλυνσης.
- Και φτάσαμε στο σημείο "ορόσημο" της ολικής απαξίωσης και εγκατάλειψης. Την διακοπή της ηλεκτροδότησηςΣε ολόκληρη την έκταση του Παπαστρατείου Πάρκου, δεν υπάρχει πλέον καθόλου φωτισμός!
Οι μοναδικές πηγές φωτισμού, είναι οι πυγολαμπίδες (λόγω εποχής) και ένα καντήλι που σιγοκαίει μέσα στην εκκλησία της Αγίας Σωτήρος!...
Το αποτέλεσμα είναι η επιπλέον αύξηση της εγκληματικότητας εντός του χώρου(εμπόριο, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών), καθώς και η ολική αποθράσυνση των επιτηδείων που αφαίρεσαν με την κάλυψη του σκότους, την προτομή της Χαρίκλειας Παπαστράτου. Ή μήπως ήταν κάποιοι ρομαντικοί άλλης εποχής που δεν ήθελαν να αφήσουν τη Χαρίκλεια να βλέπει την κατάντια αυτή…
-Το αναψυκτήριο που μπορούσε να εξυπηρετήσει τους λιγοστούς επισκέπτες του Πάρκου έκλεισε και αυτό. Η ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη. Όμως και η τωρινή δημοτική Αρχή πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην άμεση και οριστική αναζωογόνηση του πάρκου με σεβασμό στο πράσινο και στην ιστορία του. 
ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη και να προβεί άμεσα στο κόψιμο των αγριόχορτων, στην απομάκρυνση των σκουπιδιών, καθώς και στην άμεση αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού για να ξαναγίνει ο χώρος προσπελάσιμος και όχι <<Γκέτο>> .
Το οξύμωρο είναι πως στο χώρο του πάρκου είναι εγκατεστημένη η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου!!
Το Δασαρχείο του Αγρινίου που έχει την εποπτεία του πάρκου σαν αρμόδια κρατική Αρχή θα πρέπει επίσης να πράξει τα δέοντα. 
Επίσης, είναι ανάγκη, για την ελάχιστη συντήρηση του Πάρκου προκειμένου να μη διαλυθεί εντελώς μέχρι την απόφαση του ΣτΕ , η λειτουργία του αναψυκτηρίου, για να μην αναφερθούμε στην κατάργηση, εκ των πραγμάτων, του "Κηποθέατρου(ο χώρος δεν είναι πλέον προσπελάσιμος), που υπήρξε σταθμός στα πολιτιστικά δρώμενα του Αγρινίου.
Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να προστατέψει τους δημότες, που ενώ καταβάλουν δημοτικά τέλη, δεν μπορούν να απολαύσουν  τους κοινόχρηστους χώρους και να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα της πόλης  μας.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δημοτικής Παράταξης <<ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ>> με επικεφαλής τον Δημήτρη Τραπεζιώτη και με παραστάσεις στο Δήμο Αγρινίου, το Δασαρχείο, αλλά και με κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και όσων  ενδιαφέρονται για το πάρκο της πόλης μας θα απαιτήσει να γίνουν τα απαραίτητα.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
<<ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ>> 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου