.

.

.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Με επιτυχία " ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο οικοτουριστικό πρόγραμμα με τίτλο: <<ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ>>, το οποίο υλοποίησαν τρεις φορείς, η Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου Χ. Καπράλος και η Βιοκαλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρία Βιοτριχωνίς, για την οικοτουριστικήανάπτυξη της περιοχής, στα πλαίσια του
 διασυνοριακού έργου συνεργασίας «I.C.E. – InnovationCulture and Creativity for a newEconomy. που προκήρυξε και διαχειρίζεται η ΠΕΔ.ΔΕ. 

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 15 Τουριστικοί Πράκτορες από 4 μεγάλες πόλεις, την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, οι οποίοι με τους συνοδούς που επελέγησαν από τους τρεις συνεργαζόμενους φορείς, περιπλανήθηκαν στις ομορφιές αυτού του τόπου, ξεκινώντας από τα Αμπάρια Παναιτωλίου με ξενάγηση στο Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕΠΕΤΡΙ), το οποίο παραχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου γι αυτό το σκοπό.

Σε αυτό το τετραήμερο περιήγησης, περιπλάνησης και επαφής με τον τόπο μας, οι τουριστικοί πράκτορες, ειδικοί και επαγγελματίες του τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν άγνωστο μέχρι τώρα γι αυτούς αλλά πανέμορφο κόσμο με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, πλούτο και ποικιλία ζωής, γεμάτο με ιστορικά μνημεία που εισηγούνται την επί χιλιετίες παρουσία του ανθρώπου στην Αιτωλία και Ακαρνανία, γραφικά χωριά, καλοσυνάτους ανθρώπους, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και μια εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζονταν από φιλοξενία και ευγένεια.
Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν  ξενοδοχεία στο Αγρίνιο και τους ξενώνες σε όλες τις περιοχές στις οποίες περιηγήθηκαν με τελική άποψη ότι  υπάρχουν καλές υποδομές, οι οποίες με λίγη περισσότερη φροντίδα μπορούν να υποδεχθούν τον εναλλακτικό τουρισμό. Έμειναν ενθουσιασμένοι με τις ντόπιες σπεσιαλιτέ που τους προσφέρθηκαν στα γεύματα, όπως <<οι τσουρούκλες στον ταβά>>, το ριβανί, το κατίκικαι η μαλαγουζιά
Στην πόλη του Αγρινίου περιπλανήθηκαν στο ιστορικό Αγρίνιο με τις καπναποθήκες φωτογραφίζοντας κτήρια, στο εμπορικό κέντρο  πήραν πληροφορίες για επιχειρήσεις που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη. 
Το όμορφο αυτό τετραήμερο φιλοξενίας και περιήγησης στην άγνωστη αλλά πανέμορφη Αιτωλοακαρνανία, σε μια ακτίνα 35 χιλιομέτρων από το Αγρίνιο όπου ήταν η βάση τους και ο τόπος διαμονής τους, τελείωσε, όπως ξεκίνησε, στα Αμπάρια Παναιτωλίου με την εικαστική έκθεση, το θέατρο και μια αποχαιρετιστήρια γιορτή. 
Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν τις εκδηλώσεις για το κλείσιμο αυτού του προγράμματος, στην αίθουσα προβολών του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας διεξήχθη μίτινγκ μεταξύ των διοργανωτών του Προγράμματος και των τουριστικών πρακτόρων προκειμένου να συζητηθούν οι εντυπώσεις για το πρόγραμμα και να καταγραφούν τα πρώτα συμπεράσματα, τα οποία θα κοινοποιηθούν σύντομα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου