Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταγές απο Αγρίνιο: Λαδοραβανί





Φοβερό γλυκό με αγνά υλικά και νηστήσιμο.


Είναι εκπληκτικό το πόσο ωραία γλυκά βγαίνουν με τα πιο απλά υλικά...



Υλικά για μεγάλο ταψί



1 1/2 kg ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/2 kg σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 lt νερό
750 ml ελαιόλαδο
χυμός 1 1/2 λεμονιού
1 ξύλο κανέλας και αν θέλω 1 φλούδα λεμονιού

σουσάμι για πασπάλισμα και  ασπρισμένα αμύγδαλα που μπήγω σε κάθε κομμάτι



Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε νερό + λάδι + ζάχαρη + κανέλα +  φλούδα λεμονιού  (όλα μαζί) και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Την φλούδα και το ξύλο κανέλας τα πετάω μόλις πάρει βράση.

  





Μόλις αρχίσει να αχνίζει, ρίχνω το χυμό λεμονιού και μετά το σιμιγδάλι με το αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι ότι θέλει πολύ καλό και δυνατό ανακάτεμα και κάποιον να σου κρατάει την κατσαρόλα όσο εσύ το δουλεύεις.






Οταν αρχίσει να ξεκολλάει το μίγμα από την κουτάλα, το γυρίζω σε ταψί λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σουσάμι και  το στρώνω λίγο με ένα κουτάλι και με βρεγμένα χέρια για να λειάνει η επιφάνειά του.





Χαράζω σε κομμάτια και μπήγω στη μέση κάθε κομματιού από ένα αμύγδαλο. Πασπαλίζω με σουσάμι, κρυσταλλική ζάχαρη και αν θέλω με λίγη κανελίτσα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.







Καλή σας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου