Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

«ελαία 2015» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


                        
«ελαία 2015» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:

Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής
Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2015
Δημοτική Αγορά Αγρινίου 8:30-14:00
8:30Οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου και ελιάς σε μαθητές  Γυμνασίων
Δρ Τερτιβανίδης Κώστας Δ/ντης ΔΑΟΚ ΠΕ Χαλκιδικής, 
Δρ Ζηνοβιάδου ΚυριακήΕπ. Καθηγήτρια, Κολέγιο Περρωτής, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσ/νικης
Ψηλού ΒασιλικήΓεωπόνος, Ειδίκευση στην Οργανολ. Αξιολ. Ελαιολάδου
8:30Παιδομαγειρέματα σε παιδιά του νηπιαγωγείουαπό τοπικούς chef, ΚΔΑΠ Αγρινίου ‘Η Φαντασία’
10:00Το ελαιόλαδο στη διατροφή των παιδιών Μαίρη Λυμπέρη, Κλινικός Διατροφολόγος , MScστη Διατροφή και Δημόσια Υγεία

Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτ/νιας 11:00-16:00
11:00Επιστημονική ημερίδα ‘Στρατηγικές Αγροτικής Ανάπτυξης: Κοινά Δίκτυα Προώθησης Τοπικών Προϊόντων’ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών, Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής Δήμου Αγρινίου

Δημοτική Αγορά Αγρινίου 17:00-23:00
17:00Παιδομαγειρέματα σε παιδιά του ΚΔΑΠ  Αγρινίου ‘Η Φαντασία’ από τοπικούς chef
18:00Μαγειρεύω καλλυντικά’ Μαρία Σεραφιμίδου, Η συγγραφέας θα παρασκευάσει καλλυντικά μπροστά στο κοινό
19:00 Εγκαίνια  εκθέσεων 
• Τυποποιημένων προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου (συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Αιτ/νιας)
• Φωτογραφίας και video με θέμα Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:  Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ (μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
• Φωτογραφίας με θέμα  ‘Μεσογειακή Διατροφή ως τέχνη και επικοινωνία’ -ART 8  του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου 
20:00Επίδειξη τοπικών εδεσμάτων από συλλόγους, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις εστίασης κλπ.
20:30Μουσικοχορευτική βραδιά με συμμετοχή των χορευτικών του Δήμου Αγρινίου, των ΚΑΠΗ και του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Αγρινίου καθώς και της χορωδίας του Παραδοσιακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου
Σάββατο  17 Οκτωβρίου 2015
Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτ/νιας 9:00-14:00
9:00Επιστημονική ημερίδα με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα Ζωής’ με ενημερωτικές διαλέξεις και τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων σε θέματα 
• Ποιότητας (Χριστοπούλου Έφη, Τάσσου Χρυσούλα)
• Υγείας (Κανέλλου Αναστασία)
• Μεσογειακής Διατροφής και ελαιοκομίας(Χαρτζουλάκης Κώστας, Μαραζιώτη Ειρήνη, Μάλαινος  Φώτιος)
• Προώθησης ( Καραντώνης Παναγιώτης, Ράππου Μαγδαληνή)
• Ελαιοκομίας (Ακριβή Κούκη, Τσακανίκας Δημήτρης,  Τσιρογιάννη Βασιλική, Ζυγούρη Σοφία, Γουρούνα Αθανασία)
Δημοτική Αγορά Αγρινίου 17:00-22:00
18:00   Έκθεση τοπικών προϊόντων -Επιμελητήριο Αιτ/νιας
18:30  Πώς θα μεταδώσουμε στη νέα γενιά τα οφέλη των προϊόντων της ελιάς’
Ειρήνη Μαραζιώτη, Εκπαιδευτικός & Σύμβουλος Διατροφής-Κέντρα Μεσογειακής Δίαιτας
19:00 Zωντανή επίδειξη τοπικών συνταγών μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής με ελαιόλαδο σε συνδυασμό με τοπικά προϊόντα από τον διακεκριμένο σεφΧριστόφορο Πέσκια.  
20:00  Μουσική βραδιά
Κυριακή  18 Οκτωβρίου 2015
Πλατεία Δημοκρατίας 16:00 -20:00
16:00 Αθλητικές εκδηλώσεις
• Αγώνας δρόμου: ο Γύρος της Πόλης ‘Μεσογειακή Διατροφή και Άθληση’ 
• Ποδηλατοδρομία στους παραδοσιακούς ελαιώνες της Ρουπακιάς-Velocity bikes
18:00Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στο Μαθητικό Διαγωνισμό φωτογραφίας και video με θέμα ‘Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή:  Γεύση, Υγεία και Ποιότητα Ζωής’ 
18.30Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου