.

.

.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κώστας Χειμώνας * Ενα χρόνο συμπαραστάτης του δημότη


 Σχεδόν ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ συμπληρώθηκε  από την εκλογή (24-2-2015)  και ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ (1-6-2015) από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου. Μέσα σε αυτό το
διάστημα, ο Συμπαραστάτης:
§  Συνέταξε τον Κώδικα Λειτουργίας του, ώστε να γνωστοποιήσει τη μέθοδο με την οποία θα ασκήσει τις αρμοδιότητές του (αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου).
§  Έθεσε σε λειτουργία εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής καταγγελίας, σε συνεργασία με την Δ/νση Πληροφορικής του Δήμου Αγρινίου.
§  Είχε συνάντηση και συζήτηση με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου προκειμένου να διευκρινιστεί ο ρόλος του και η συνεργασία του με τους υπαλλήλους του Δήμου.  
§  Επισκέφθηκε το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και ενημερώθηκε από τους προϊσταμένους και υπαλλήλους των υπηρεσιών ,σχετικά με τα αντικείμενα που διεκπεραιώνουν και ζήτησε την καλή συνεργασία μαζί τους ,
§  Συμμετείχε στην ημερίδα για τον θεσμό που έγινε στο Πάντειο πανεπιστήμιο . Η ημερίδα  έγινε σε συνεργασία του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής και του ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ) και αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο, τις εμπειρίες καθώς και τις προκλήσεις και τις προοπτικές του θεσμού.
§  Παρεχώρησε συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και εξέδωσε κατ΄ επανάληψη δελτία τύπου με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για το διαμεσολαβητικό του ρόλο.
§  Διαμεσολάβησε για την επίλυση προβλημάτων, κατόπιν καταγγελιών Δημοτών και επιχειρήσεων προς: την Δ/νση Παιδείας, Τμήμα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  (Τμήμα Αποκομιδής & Καθαρισμού), Τεχνική Υπηρεσία (Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού &Τμήμα Ύδρευσης-Αποχέτευσης), Δ/νση Περιβάλλοντος (Υγειονομική Επιτροπή), ΔΕΥΑ, Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού &Νέας Γενιάς (Δ.Α.Κ Αγρινίου), Κοινωφελή Επιχείρηση (Κ.Ε.Δ.Α Δήμου Αγρινίου).
§  Διαβίβασε προφορικά καταγγελίες σε τρίτες υπηρεσίες εκτός Δήμου, (περιφέρεια  Δυτ. Ελλάδος, Δ/νση Υγιεινής Δημόσιας Υγείας και Εισαγγελέα Αγρινίου για (συστάσεις), ενημερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόμενους, λόγω αναρμοδιότητας. Συμμετείχε σε σύσκεψη κατόπιν προσκλήσεως του εισαγγελέα Αγρινίου σχετικά με την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων. 
§   Αρχειοθέτησε αιτήματα που επαναλαμβάνονταν καταχρηστικά ή που ήταν νόμο αβάσιμα ή τα οποία ικανοποιήθηκαν.
§  Ξεκίνησε την επεξεργασία των καταγγελιών , οι οποίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο αφού αφαιρεθούν από αυτές προσωπικά δεδομένα. 
§  Διαμόρφωσε σελίδα στο διαδίκτυο  για την αμεσότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων δημοτών , σχετικά με τις δυνατότητες διαμεσολαβητικής επίλυσης των διαφορών τους με τις υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου.
§  Υπέβαλλε την Ετήσια Έκθεσή του έτους 2015 που ο ίδιος θα παρουσιάσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την ειδική απολογιστική συνεδρίαση του (άρθρο 179 παρ. 5 Ν.3852/2010) και με βάση αυτή έθεσε και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.  

     Ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

        ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου