Το 1999 ο Σταύρος στον Βλοχό χτυπήθηκε από κεραυνό και κατέρρευσε .
Από τότε έγιναν προσπάθειες να επανατοποθετηθεί στο σημείο νέος Σταυρός.
Αυτό κατέστη εφικτό τις περασμένες ημέρες χάρη στην δωρεά του Παναιτωλιώτη Κωνσταντίνου Γ. Σκεπετάρη.
Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε τι γράφει ο ίδιος στο www.vimaorthodoxias.gr
Στην Αιτωλοακαρνανία έξω από το Αγρίνιο στο χωριό Βλοχός υπάρχει το μοναστήρι τις Παναγιας Ιερά Μονή Βλοχού.
300 μέτρα από το μοναστήρι σε ύψος 750 μέτρων Περίπου και μετά από μια δύσβατη Διαδρομή βρίσκεται η Ακρόπολη Θεστιέων Και η θέση γλας όπου τοποθετήθηκε ο Σταύρος. Από το 1964 στο
σημείο εκείνο υπήρχε Σταύρος ο όποιος όμως με την πάροδο των χρόνων και τις κακές καιρικές συνθήκες υπέστη σοβαρές ζημίες.
Το 1999 ο Σταύρος χτυπήθηκε από κεραυνό και κατέρρευσε .Από τότε και έως τον Ιούλιο το 2016, είχαν γίνει προσπάθειες να επανατοποθετηθεί στο σημείο εκείνο ένας νέος Σταυρός, αλλά για Διάφορους λόγους αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Όμως, εδώ και Μερικούς μήνες,με πίστη στο Θεό και στην Παναγία , και με μεγάλες προσωπικές προσπάθειες κι αφού Εγκρίθηκε η απαιτούμενη άδεια από την αρχαιολογία Αιτωλοακαρνανίας, τοποθετήθηκε ένας νέος Σταύρος. Παράλληλα έγιναν γερά θεμέλια και χρειάστηκαν περιπου 7 τόνοι μπετο για την βάση ,και έχει ύψος σχεδόν 10 μέτρα. Ο Σταυρός, που έγινε με προσωπική χρηματοδότηση Και εργασία, είναι αφιερωμένος στην Παναγία Θεοτόκο, στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, για ευλογία όλου του κόσμου.
Όλα τα υλικά από το νερό έως και την τελευταία βίδα μεταφέρθηκαν μόνο με τα χέρια σε ανηφορικό βραχώδες μονοπάτι.
Θερμές ευχαριστίες οφείλω στον Εργολάβο – κατασκευαστή της βάσης, Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, στον Εργολάβο -κατασκευαστή του Σταυρού Θωμά Βατσιο και σε όλους τους συνεργάτες των εργολαβων αυτων .
Τέλος, οφείλω ένα θερμό ευχαριστώ στην Αρχαιολογική υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας για την έγκριση της αίτησής μου για την ανακατασκευή του σταυρού, όπου μετά από σχετική υπόδειξη Του σημείου Εργασιών και Εφόσον συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα Έγγραφα εκδοθηκε η άδεια.
Σύντομα στην έκθεση τις Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού (Ιερά Μονή Βλοχού) θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό και περιγραφή από την κατασκευή του Σταυρού αλλά και όλο το ιστορικό από την Σκέψη έως την πρώτη μέρα κατασκευής Και υλοποίησης εργασιών του Σταυρού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου