.

.

.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Χρυσά βραβεία για την «Βιοτριχωνίδα»!


%cf%83%ce%b4%ce%b3%cf%83%ce%b4%ce%b3%ce%b4%cf%83%ce%b3

Αφορά την ελαιοκομική περίοδο 2015- 2016 – Οι βραβεύσεις έγιναν από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών

Τιμητική Διάκριση στον Δημήτρη Τραπεζιώτη για τη
συμβολή του στον ελαιοκομικό πολιτισμό της ελιάς και του λαδιού στην Τριχωνίδα

Η ερευνητική ομάδα στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου καλλιέργειας φυτικών προϊόντων» με επιστημονικό υπεύθυνο τον τ. αναπληρωτή καθηγητή – ερευνητή Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο και σε συνεργασία με την ερευνήτρια Αθηνά Θεοδωρακοπούλου δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή συμβουλών βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς, με βάση το πρότυπο της αγροβιοδυναμικής διαχείρισης, αλλά παράλληλα επιδιώκει δράσεις ανάδειξης της ποιότητας των παραγόμενων ελαιολάδων των παραγωγών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τη συμμετοχή τους σε εθνικές και διεθνείς αξιολογήσεις δειγμάτων ελαιολάδων από έμπειρους γευσιγνώστες, αλλά και δράσεις προώθησης των παραγόμενων ελαιολάδων στις διεθνείς αγορές.



Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στάλθηκαν για αξιολόγηση δείγματα ελαιολάδου από παραγωγούς και έλαβαν βραβεία άριστης ποιότητας οι εξής, μεταξύ αυτών δύο Αιτωλοακαρνάνες καλλιεργητές. Ειδικότερα ο Θεόδωρος Ζώρης με το ελαιόλαδο Ελαίαγρος από ποικιλία Κουτσουρελιά. Το κτήμα του κ. Ζώρη βρίσκεται στην Γαβαλού Μακρυνείας στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το λάδι απέσπασε δύο διεθνή Βραβεία: α) Χάλκινο αριστείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό London IOOC 2016, International Olive oil Competition, β) Χάλκινο βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών και ο Στράτος Τσαρούχος με το ελαιόλαδο Βιοτριχωνίς από ποικιλία Κουτσουρελιά. Το κτήμα του κ. Τσαρούχη βρίσκεται στην Τριχωνίδα, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Το λάδι απέσπασε τρία διεθνή Βραβεία: α) Χάλκινο αριστείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό London IOOC 2016, International Olive oil Competition, β) Χρυσό βραβείο ποιότητας στο Διεθνή διαγωνισμό OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών, γ) Top Twenty στο Διεθνή διαγωνισμό OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών, ενώ Τιμητική Διάκριση, Τιμής ένεκεν απονεμήθηκε στον Πρώην Δήμαρχο Θεστιέων, δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω και μέλος του Δ.Σ. της «Βιοτριχωνίς» Δημήτριο Τραπεζιώτη για τη συμβολή του στον ελαιοκομικό πολιτισμό της ελιάς και του λαδιού στην Τριχωνίδα καθώς και το Χρυσό Αριστείο London IOOC 2016, International Olive oil Competition.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση για την περιοχή μας, με την προσπάθεια αυτή να ξεκινά και να υλοποιείται από τον κ. Τραπεζιώτη, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας για την ποιότητα του ελαιοκομικού πολιτισμού της περιοχής μας.



πηγή: http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου