.

.

.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ιάσωνας, μια θρυλική μορφή του Αγρινίου!




Αλήθεια πόσοι από εμάς θυμόμαστε μια θρυλική μορφή του Αγρινίου τον Ιάσωνα; Έναν «τρελό» όπως θα έλεγαν οι πολλοί αλλά στην πραγματικότητα έναν «λαϊκό ήρωα». 

Οι μεγαλύτεροι τον θυμούνται καλά αλλά και εμείς οι
κάπως μικρότεροι τον προλάβαμε στα πρώτα μαθητικά μας χρόνια. Μια μοναδική μορφή κυκλοφορούσε παντού με κρεμασμένα ρολόγια επάνω του καλώντας τους πάντες στον γάμο του την Κυριακή με την Μαρία. Ένας γάμος που δεν ξέρουμε αν έγινε ποτέ στην πραγματικότητα αλλά στην δική του συνείδηση γινόταν κάθε Κυριακή. Την χαρά του αυτή δεν το κράταγε όμως μόνο για τον εαυτό του αλλά αντίθετα ήθελε να μοιραστεί με όλους όσους συναντούσε στο πέρασμά του. 

Οι συμπολίτες μας τον αγαπούσαν και πολλοί τον κέρναγαν ή τον βοηθούσαν παίρνοντας σαν αντάλλαγμα την καταλυτική παρουσία του. Μια διαφορετική παρουσία από το συνηθισμένο, μια άλλη θεώρηση της ζωής μακριά από την καθημερινότητα. Στην σημερινή πραγματικότητα άραγε πως θα μας έμοιαζε ο Ιάσωνας; 

Μήπως μια τέτοια παρουσία θα μας βοήθαγε να δούμε κάποια πράγματα αλλιώς ή θα μας απάλλασσε από άγχη και τη γενική μαυρίλα; 

Ας είναι καλά εκεί που βρίσκετε, σίγουρα μαζί με την «Μαρία»!

Ας θυμηθούμε την θρυλική μορφή του μέσα από το τραγούδι του Αγρινιώτικου συγκροτήματος «Αντινομία» και την οπτικοποίηση του που μας ταξιδεύει σε ένα διαφορετικό και ποιο όμορφο Αγρίνιο!








Κείμενο: http://www.myagrinio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου