.

.

.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία της ψυχολόγου Παλαιοδήμου Ελεωνόρας, με καταγωγή απο το Παναιτώλιο, με θέμα: «Διαχείριση πένθους».


Με μεγάλη προσοχή κι έντονο ενδιαφέρον γονείς, κηδεμόνες, κάτοικοι κι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ομιλία της ψυχολόγου κ. Παλαιοδήμου Ελεωνόρας, που πραγματοποιήθηκε την
Τρίτη 07/02/2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, με θέμα: «Διαχείριση πένθους».
Η κ. Παλαιοδήμου, με καταγωγή απο το Παναιτώλιο, είναι και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του «Κέντρου Ημέρας» της ΕΨΥΠΕΑ, στην εισήγησή της, με λόγο επιστημονικό, μεστό κι εμπεριστατωμένο, αναφέρθηκε στον ορισμό του πένθους και στα στάδιά του, στο χρονικό περιθώριο που απαιτείται για τη φυσιολογική του διεργασία, στο πώς αντιλαμβάνονται την απώλεια τα βρέφη, πώς τα παιδιά της προσχολικής και της σχολικής ηλικίας και πώς οι έφηβοι. 


Αναφέρθηκε ακόμα στους τρόπους και τις τεχνικές, με τις οποίες μπορούν οι γονείς να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για πιθανό ενδεχόμενο απώλειας αγαπημένου τους προσώπου, αλλά και στο πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος στον ψυχικό τους κόσμο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Γεράσιμος Τουλιάτος, διοικητικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ημέρας» της ΕΨΥΠΕΑ στο Μεσολόγγι.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης, αλλά και στους ακροατές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.      

 



 
 


















πηγή: http://www.galatas.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου