.

.

.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παρέα φίλων από το Παναιτώλιο και από το Αγρίνιο διοργανώνουν 8 ημέρες εκδρομή



Παρέα φίλων από το Παναιτώλιο και από το Αγρίνιο διοργανώνουν 8 ημέρες εκδρομή στην ΝΟΤΙΟ ΙΤΑΛΙΑ - ΣΙΚΕΛΙΑ (30/06-07/07/2017)
 
Από το Μπάρι στον Ιταλικό Νότο και από εκεί στο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, όπου ο ήλιος συναντά τη θάλασσα και η ιστορία μπλέκεται με το μύθο.
 
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στο τουριστικό γραφείο
CHAR-MA HOLIDAYS  (ΚΡΑΛΛΗΣ)
Δαγκλή 9
τηλ 2641039387
 
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 : Αγρίνιο - Ηγουμενίτσα (πλοίο)χιλ.210
Συγκέντρωση των εκδρομέων και στις 20.00 αναχώρηση για Ηγουμενίτσα. Άφιξη στο λιμάνι  και επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Μπάρι.

Σάββατο 01 Ιουλίου 2017 : Μπάρι – Τάραντας - Ρήγιο  χιλ 543
Άφιξη στο λιμάνι της Ιταλίας και επίσκεψη στην Βασιλική του Αγίου Νικολάου, κτισμένη τον 11ο αιώνα στα ερείπια της έδρας του βυζαντινού κυβερνήτη φυλάει στην κρύπτη της το κλεμμένο από τη Μύρα της Λυκίας λείψανο του Αγίου, προστάτη των ναυτικών. Αμέσως μετά αναχώρηση για την Καλαβρία. Περνώντας από τον Τάραντα – το μεγάλο πολεμικό ναύσταθμο της Ιταλίας, όπου και παραμονή στο ιστορικό κέντρο. Η πόλη βρίσκεται στην νότια Ιταλία, στην περιοχή της Απουλίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου κόλπου και έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ' αυτή. Στην συνέχεια περνώντας έξω από Μεταπόντιο (αποικία των αρχαίων Αχαιών. Έξω από τον αρχαιολογικό χώρο σώζεται ο δωρικός ναός της Ήρας) και Σύβαρη (σπουδαία Ελληνική αποικία στον κόλπο του Τάραντα) κατευθυνόμαστε προς την Κοσέντζα μέσω ωραιότατης διαδρομής που προσφέρουν οι ανατολικές παραλίες της Καλαβρίας και η θέα του ιστορικού κόλπου της Αγίας Ευφημίας. Άφιξη το απόγευμα στο Ρήγιο, Βόλτα στην  απέραντη παραλία του Ρηγίου των Ελλήνων .Διανυκτέρευση στην Βίλλα Σαν Τζιοβάννι.


Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 : Ρήγιο – Μεσσήνα – Κεφαλού - Παλέρμο   χιλ.305
Πρόγευμα και αμέσως αναχώρηση για την περιήγηση της πόλης του Ρέτζιο. Θα επισκεφθούμε το σπουδαιότερο Αρχαιολογικό μουσείο με τις ελληνικές αρχαιότητες της περιοχής, με τους υπέροχους πολεμιστές του Ριάτσε που ανακαλύφθηκαν τελευταία (1972) και αποδίδονται στο Φειδία και θα συνεχίσουμε  για Παλέρμο μέσω της Βίλλας Σαν Τζοβάννι που βρίσκεται στην θέση της Σκύλλας και όχι μακριά από τη Χάρυβδη. Επιβίβαση στο Φέρρυ – Μπώουτ για να μας μεταφέρει στη Μεσσήνα. Σύντομος γύρος στην πόλη που ιδρύθηκε από Ίωνες και Ευβοείς και σήμερα είναι από τα πιο σημαντικά λιμάνια του κόσμου. Θα δούμε το λιμάνι με το πανύψηλο άγαλμα της Παναγίας του λιμανιού, την Φοντάνα Ντ’ Οριόνε και το Ντουόμο με το αστρονομικό ρολόι κ.α. Κατόπιν συνεχίζουμε μέσω του παραλιακού δρόμου και θα έχουμε υπέροχη θέα στο Τυρρηνικό πέλαγος και τα 17 αιολικά νησιά. Άφιξη στην μεσαιωνική Κεφαλού όπου βρίσκεται η καλύτερη Μητρόπολη της Σικελίας και φθάνουμε αργά το απόγευμα στο περίφημο Παλέρμο (Πάνορμος,) που είναι μια πολύ όμορφη πόλη πνιγμένη κυριολεκτικά μέσα στα λουλούδια, λεμονοδάση και πορτοκαλεώνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 03 Ιουλίου 2017 : Παλέρμο  χιλ. 35
Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στην πόλη της τέχνης. Ντουόμο, το Νορμανδικό παλάτι, η καπέλα Παλατίνα η ορθόδοξη εκκλησία Μαρτορόνα με τα ωραία μωσαϊκά, οι πλατείες “Κουάτρο Κάντι”  και Πρετόρια, το αρχαιολογικό μουσείο (προαιρετικό). Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο  Μόντε Πελλεγκρίνο όπου θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Παλέρμο και του ομώνυμου κόλπου, θα επισκεφθούμε την εκκλησία με το σκήνωμα της Αγίας του Παλέρμο Ροζαλίας. Χρόνος για γεύμα και συνεχίζουμε με το χωριό Μονρεάλε όπου θα θαυμάσουμε τον ΆραβοΝορμανδικό Καθεδρικό Ναό που είναι φημισμένος για τα περίφημα ψηφιδωτά του από χρυσό που καλύπτουν επιφάνεια 6.340 τ.μ. Επιστροφή στην πόλη. Διανυκτέρευση.


Τρίτη 04 Ιουλίου 2017 : Παλέρμο – Συρακούσες - Κατάνια χιλ 440
Πρωινό και αναχώρηση για Συρακούσες όπου θα ξεναγηθούμε στο νησί της Ορτυγίας με τον  Ναό του Απόλλωνα, την πλατεία Αρχιμήδη, την όμορφη πηγή της Αρεθούσας. Συνεχίζουμε με το Αρχαιολογικό Μουσείο (προαιρετικό), το Αρχαίο Θέατρο, το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το Λατομείο του Παραδείσου, το Ορατόριο του Διονυσίου. Αναχώρηση για Κατάνια, αρχαιότατη πόλη χτισμένη από Ναξίους αποίκους της Σικελίας, που έχει συνδεθεί με τις άγριες διαθέσεις του ηφαιστείου της Αίτνας. Παραμονή για περιηγήσεις και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στον παραλιακό δρόμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


Τετάρτη 05 Ιουλίου 2017 : Αίτνα – Ταορμίνα χιλ 130    
Πρωινό και αναχώρηση για το θρυλικό βουνό, όπου η Αθηνά έθαψε τον αρχηγό των γιγάντων Εγκέλαδο. Οι ανάσες και τα βογγητά του μεταφράζονται σε σεισμούς και εκρήξεις του ηφαιστείου. Στην κορυφή της Αίτνας είχε ένα από τα εργαστήριά του ο Ήφαιστος, ενώ εδώ κατοικούσαν και οι Κύκλωπες, μαζί με τον γνωστό μας Πολύφημο. Από την Κατάνια, η Αίτνα απέχει 29 χλμ. Θα ανεβούμε στα 3.350 μέτρα «της», αν και δεν της φαίνονται λόγω της απλωμένης βάσης της. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ταορμίνα όπου τελεφερίκ θα μας ανεβάσει προαιρετικά στη μεσαιωνική πόλη που σήμερα είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα διακοπών. Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσουμε το περίφημο Ελληνικό Θέατρο και να απολαύσουμε την μοναδική θέα του Εργαστηρίου του Ηφαίστου της Αίτνα.. Από εδώ, η θέα προς τις βορινές ακτές, έως τη Μεσσήνη αλλά και απέναντι έως την Καλαβρία, είναι μοναδική. Εκείνο όμως που είναι συγκλονιστικό είναι το θέαμα προς το νότο. Ακριβώς από κάτω ο υπέροχος κόλπος του Giardini Naxos, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Αίτνας που συνεχώς «καπνίζει». Αυτό το τοπίο ανάγκασε τον Γκαίτε να το χαρακτηρίσει ως το ωραιότερο του κόσμου. Περίπατος στα γραφικά δρομάκια και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017 : Κατάνια – Μεσσήνη - Μπάρι  χιλ. 535
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί μέσω Μεσσήνης και στενών Σκύλλας και Χάρυβδης για Καλαβρία. Συνεχίζουμε για Μπάρι, Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Ελλάδα. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 : Ηγουμενίτσα - Αγρίνιο
Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι στην Αδριατική και Ιόνιο φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα και αμέσως αναχώρηση για Αγρίνιο με ανάλογη στάση στη διαδρομή μας

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 450,00 Ευρώ
Διαφορά μονόκλινου 250,00 Ευρώ
Διαφορά για θέσεις αεροπορικού τύπου 15,00 Ευρώ
Διαφορά για καμπίνα τετράκλινη εσωτερική (ΑΒ4) 50,00 Ευρώ                             
(Οι διαφορές στις κατηγορίες των πλοίων είναι κατ΄άτομο με επιστροφή)                                              
Περιλαμβάνονται
·         Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος
·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης (Deck) στην διαδρομή Ηγουμενίτσα/Μπάρι/Ηγουμενίτα
·         Εισιτήρια πορθμείου Σικελίας
·         Όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
·         Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία
·         Συνοδός γραφείου
·         Ξεναγήσεις από Έλληνα ξεναγό που θα συνοδεύσει την εκδρομή
·         Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
·         Είσοδοι σε χώρους και μουσεία
·         Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
·         Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (περίπου 10,00 Ευρώ το άτομο* πληρώνονται κατευθείαν στα ξενοδοχεία)



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου