.

.

.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Παραδόθηκε σήμερα ένα νέο απορριμματοφόρο




Παραδόθηκε σήμερα στην Διεύθυνση Καθαριότητας ένα νέο απορριμματοφόρο τύπου πρέσσας, σύγχρονης τεχνολογίας, σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε  στην απόκτηση του νέου οχήματος: «Σήμερα παραδίδουμε στην κυκλοφορία τα
νέο απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου που αγοράστηκε αποκλειστικά από ίδια έσοδα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο όχημα, χωρητικότητας 24  κυβικών μέτρων, δηλαδή 3πλάσιας χωρητικότητας από τα συνηθισμένα απορριμματοφόρα. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την μείωση στο κόστος λειτουργίας. Είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα που κυκλοφορούν στην χώρα, απόλυτα ασφαλές για τους εργαζόμενους. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια σοβαρή επένδυση για τους κατοίκους του Αγρινίου με στόχευση πάντα στην βελτίωση της καθημερινότητας τους. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να ανανεώσουμε τον στόλο μας. Έχουμε ακόμη πολλές ανάγκες να καλύψουμε,  ας μην ξεχνάμε  όμως ότι η καθαριότητα είναι ευθύνη όλων μας». 
                          

Σήμερα στην Δ/νση Καθαριότητας λειτουργούν 20 απορριμματοφόρα σύμμεικτων απορριμμάτων, 2 απορριμματοφόρα ανακυκλώσιμων υλικών, 2 πλυντήρια κάδων, 4 σάρωθρα, 3 φορτηγά και ένα ημιφορτηγό που χρησιμοποιούνται στην αποκομιδή οργανικών απορριμμάτων και βαρέων αντικειμένων. Επίσης  2 γεωργικοί  ελκυστήρες για την αποψίλωση χόρτων και ένας εκσκαφέας - φορτωτής. 

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας  το νέο όχημα μπορεί να παραλάβει 26 τόνους απορριμμάτων: «Το νέο απορριμματοφόρο σηματοδοτεί την προσπάθεια ανανέωσης του στόλου, με προφανή οφέλη σε κόστος λειτουργίας και συντήρησης και εμφανή ευεργετήματα για τον πολίτη στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή. Το συγκεκριμένο όχημα θα επεκτείνει την βραδινή αποκομιδή προς όφελος της πρωινής, δηλαδή περιφερειακά αντί της μιας αποκομιδής θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα».
 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου