Ακόμη 19 διεθνείς διακρίσεις πήραν τα ελαιόλαδα παραγωγών από την Δυτική Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία τους με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ο παραγωγός Δημήτρης Σιαδήμας από το Παναιτώλιο, είναι επιλεγμένος παραγωγός στα
πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής φυτικών προϊόντων» και βραβεύτηκε για τα υψηλότερα φαινολικά υγειοπροστατευτικά συστατικά του προϊόντος του.
Υλοποιείται από την ερευνητική ομάδα για το βιολογικό τρόπο παραγωγής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου και τον τ. αναπληρωτή καθηγητή κ. Κ. Αγγελόπουλο.
Η καλλιέργεια ελιάς γίνεται με βάση το πρότυπο της «αγροβιοδυναμικής διαχείρισης» που προτείνει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε ποικιλία ελιάς «Κορωνέϊκη» , «Κουτσουρελιά» ή «Πατρινή» ή «Λαδολιά» και «Μεγαρίτικη».
Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ από το Παναιτώλιο, διακρίθηκε για την ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει και πήρε το
ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΘΗΝΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου