.

.

.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος» καλεί σε διήμερη εκδρομή στην Αίγινα 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017

Διήμερη εκδρομή στην Αίγινα 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος», θα επισκεφτεί το νησί που επέλεξε ο γλύπτης Χρήστος Καπράλος ως δεύτερη πατρίδα του.
14-17 Σεπτεμβρίου. 

Εκεί θα πραγματοποιηθεί η 9η Γιορτή Φυστικιού με αφιέρωμα στον Παναιτωλιώτη καλλιτέχνη, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:


1η μέρα : Παναιτώλιο – Πειραιάς - Αίγινα
 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 07.00 και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Σύντομη στάση στη διαδρομή μας και άφιξη στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Αίγινα. Σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά σας περιμένει το μεγαλύτερο νησί του Αργοσαρωνικού, η πανέμορφη Αίγινα. Ύστερα από θαλάσσιο ταξίδι μιάμισης ώρας, άφιξη στην Αίγινα και χρόνος ελεύθερος για ουζάκια και ψαρομεζέδες σε κάποια από τις καλές ταβέρνες που υπάρχουν κατά μήκος της προκυμαίας ή στα Ψαράδικα. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Αγία Μαρίνα, που είναι ένα από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά θέρετρα του νησιού αφού διαθέτει θαυμάσιες παραλίες. Θα διασχίσουμε όμορφες εξοχές, φροντισμένα περιβόλια όπου καλλιεργούνται φιστικιές, καρπερούς αρχαίους ελαιώνες και θαλερά πευκοδάση και θα φθάσουμε στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα αναχωρούμε για τον Ναό της Αφαίας. Θα ανεβούμε στο ύψωμα της Αφαίας που με καθαρή ατμόσφαιρα, λένε πως βλέπουμε στο βάθος το Σούνιο, τον ναό του Ποσειδώνα, ακόμα και την Ακρόπολη της Αθήνας. Στην κορφή αυτού του πευκόφυτου λόφου που δεσπόζει πάνω από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, διακριτός από πολλά σημεία του νησιού είναι ο εκπληκτικός αρχαίος ναός της Αφαίας Αθηνάς, αφιερωμένος αρχικά στην Αφαία, μια άγνωστη θεότητα που ήταν προστάτιδα του νησιού. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και αναχώρηση για την πόλη της Αίγινας. Ο Δήμος Αίγινας διοργανώνει και φέτος την 9η γιορτή Φιστικιού. Η γιορτή του Αιγινήτικου φιστικιού είναι η μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη στο πασίγνωστο προϊόν του, το Αιγινήτικο φιστίκι, που ξεχωρίζει για την ποιότητα και την γεύση του. Θα έχουμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε στις εκδηλώσεις και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η μέρα : Αίγινα – Πειραιάς – Παναιτώλιο
 

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το προσκύνημά μας στον Άγιο Νεκτάριο. Ο δρόμος στριφογυρνά μέσα από τα περιποιημένα κτήματα που απλώνονται γύρω από τον επιβλητικό ναό του Αγίου Νεκταρίου. Εδώ σε αυτόν τον όμορφο τόπο το 1904 ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Νεκτάριος Κεφαλάς -μετέπειτα Άγιος Νεκτάριος- πάνω σε απομεινάρια παλαιότερου μοναστηριού αφιερωμένου στη Ζ. Πηγή, κτίζει τα πρώτα κελιά. Επίσκεψη και συνεχίζουμε με κατεύθυνση την Αίγινα και το μουσείο Χρήστου Καπράλου. Λίγο πιο έξω από την πόλη της Αίγινας και με ωραία θέα προς την θάλασσα, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον χώρο. Συνεχίζοντας αγναντεύοντας την Κολώνα που δεσπόζει πάνω από τη θάλασσα, στο ψηλότερο σημείο του ομώνυμου λόφου και είναι ένα μικρό τμήμα, ό,τι απέμεινε, από τον περίπτερο ναό του Απόλλωνα, όπου χτυπούσε η καρδιά ενός από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου δεσπόζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας όπου φιλοξενούνται σπουδαία εκθέματα προερχόμενα κυρίως από τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και καλύπτουν μια ιστορική περίοδο που ξεκινά από την Προϊστορική Εποχή και φτάνει μέχρι τους Ρωμαϊκούς Χρόνους. Επίσκεψη και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την κοσμοπολίτικη Πέρδικα, ένα πανέμορφο ψαροχώρι. Η Πέρδικα απέχει μόλις 9 χλμ. από την πρωτεύουσα. Ο οικισμός είναι κτισμένος στη μια άκρη κλειστού όρμου που αποτελούσε για χρόνια ασφαλές ορμητήριο των ψαράδων αντίκρυ από την ερημική νησίδα Μονή .
Στον πλακόστρωτο πεζόδρομο βρίσκονται στη σειρά οι δημοφιλείς ψαροταβέρνες και τα καφέ. Παραμονή για γεύμα και επιστροφή. Η Αίγινα είναι μια ζωντανή, πολύχρωμη νησιώτικη πολιτεία με έντονες ναυτικές καταβολές, αλλά και σημαντικά μνημεία της νεότερης Ιστορίας μας. Μην ξεχνάμε πως για ένα μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και υπάρχουν αρκετά κτίσματα που θυμίζουν έντονα εκείνη την εποχή γνωστά και ως Καποδιστριακά κτίρια. Έτσι, ακόμη και σήμερα θα δούμε μερικά από τα ωραιότερα κτίρια, άλλοτε ανακαινισμένα, άλλοτε ρυτιδιασμένα, με έντονα τα σημάδια του χρόνου στην πλάτη τους να ομορφαίνουν το αστικό τοπίο. Το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στον Πειραιά. Άφιξη , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Παναιτώλιο με ανάλογες στάσεις στην διαδρομή μας.

Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο 70 €

Περιλαμβάνονται:
• Πούλμαν για όλες τις ματαφορές και εκδρομές του προγράμματος
• Η διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς/Αίγινα/Πειραιάς
• Συνοδός Γραφείου,
• Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.


Δεν περιλαμβάνονται:
 

• Είσοδοι σε μουσεία και χώρους
 

H εκδρομή διοργανώνεται σε συνεργασία με το τουριστικό πρακτορείο
Charma Holidays
Γραφεία ΚΡΑΛΛΗΣ
Αγρίνιο,Δαγκλή 9,(Πλ.Χατζοπούλου) ,
Τηλ.26410 39387-388 www .char.ma .gr






πηγή: https://www.facebook.com/kapralosxristos/









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου