.

.

.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Φωτάκης Φ. Βασίλειος: Ο Παύλος Μπακογιάννης ως σύμβολο αξιών και Δημοκρατίας




Ο Παύλος Μπακογιάννης ως σύμβολο αξιών και  Δημοκρατίας

Τρίτη  26 Σεπτεμβρίου 1989 – Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017: 28 χρόνια πια έχουν περάσει από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης. Πολιτικός επιστήμονας, Δημοσιογράφος, βουλευτής , πρωτεργάτης της
Εθνικής Συμφιλίωσης και με ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του εγχειρήματος της Συγκυβέρνησης της Δεξιάς με το Συνασπισμό της Αριστεράς , εγχείρημα που για πολλούς εκείνης της εποχής και όχι μόνο φάνταζε εξωπραγματικό. Υπέρμαχος της Δημοκρατίας, άνθρωπος με πολιτική αξιοπρέπεια, ήπιων τόνων, συναινετικός, μαέστρος του διαλόγου και οραματιστής. Για αυτόν «Η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που δέχεται τον άνθρωπο έτσι όπως είναι.»
Για τον Παύλο Μπακογιάννη η προοπτική για το πολιτικό σύστημα είναι η ανανέωση της πολιτικής ζωής και «Ανανέωση σημαίνει επικοινωνία και όχι παραπλάνηση». Δικαίως εκφράζει και διατρανώνει ότι  «το ήθος της πολιτικής» είναι και προοπτικά γίνεται ήθος της κοινωνίας». Οι πολιτικές του απόψεις διαχρονικές και απόλυτα συνυφασμένες ακόμα και με όλα όσα βιώνουμε σήμερα.
Παρόλη την πολιτική του καταξίωση δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του, την Ευρυτανία. Ο ίδιος τόπος και οι ανθρώποι του που τον εξέλεξαν Βουλευτή το 1989. Είχε ιδιαίτερη αγάπη  και όραμα για τον τόπο καταγωγής του για τον οποίο κατάρτισε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως τραγική ειρωνεία της μοίρας η έγκριση της χρηματοδότησης του συνέπεσε την ημέρα εκείνη ακριβώς που δολοφονήθηκε. Για την ιδιαίτερη πατρίδα του αυτή ήταν η μεγαλύτερη παρακαταθήκη.
 28 χρόνια λοιπόν και κάθε χρόνο τέτοια μέρα μας υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο σαράκι της κοινωνίας μας είναι η τρομοκρατία. Επιβάλλεται η άμεση αντιμετώπιση αυτής της πληγής που προκαλεί τον διχασμό, την οργή, το μίσος και το φόβο. Δεν δύναται να αποτελεί θέμα αντιπαράθεσης.  Απαιτείται κοινή αντιμετώπιση, αφήνοντας στην άκρη ιδεοληψίες και αυτό που εμείς χαρακτηρίζουμε μικροπολιτική. 
Ναι αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε είναι μια κοινωνία ενωμένη.  Άλλωστε «Μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε».

Φωτάκης Φ. Βασίλειος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου