--------------------------------------

.

.

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Υπ. Παιδείας: Τι θα ισχύσει για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία


Εκδόθηκε  από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για τον εορτασμό της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

α) Την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την παρ. 2δ, του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2018 (ΦΕΚ 109Α/1-8-2017).
β) Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο εορτασμού στις σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
γ) Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές.
δ) Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Στα Γυμνάσια και Λύκεια
Αργία θεωρείται η εορτή των Τριών Ιεραρχών στα Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση:
“Κατά την παραμονή της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ ουσών, αφιερώνεται ένα δίωρο από το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του Σαββάτου ή της αργίας αυτής”.


Ο εκκλησιασμός συνεχίζει να υπάρχει για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών , για τους μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΔΒΜΝΓ του υπουργείου Παιδείας Παυσανίας Παπαγεωργίου, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας παράλληλα πως   η εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι πλέον αργία, στην οποία όμως οι μαθητές θα προσέρχονται για κάποιες ώρες στο σχολείο και θα ενημερώνονται τι σημαίνουν οι Τρεις Ιεράρχες για την παιδεία και την ορθόδοξη εκκλησία.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου