.

.

.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Με Roundup ψέκαζαν χόρτα σε περίβολο εκκλησίας στο Παναιτώλιο



Με Roundup ψέκαζαν χόρτα σε περίβολο εκκλησίας στο Παναιτώλιο


[Γράφει η Κωνσταντία Αγγελική (Τζίνα) Τραμπάζαλη]



Προχθές το πρωί, Σάββατο,  30 Ιουνίου τρέχοντος έτους, στον αυλόγυρο της  Αγίας Τριάδας Παναιτωλίου, κάποιος ταλαίπωρος….
  άνδρας γύρω στα 35-40, χωρίς μάσκα ή γάντια  ψέκαζε τα χόρτα με ζιζανιοκτόνο, το γνωστό Roundup για το οποίο επιστημονικές έρευνες πρόσφατα έχουν δείξει πως είναι πολύ τοξικό και ανάμεσα στα άλλα που προκαλεί στον άνθρωπο είναι οι γενετικές ανωμαλίες, για το υπόλοιπο δε  ζωικό βασίλειο μεταξύ άλλων καταστροφών είναι αυτός του αφανισμού των ωφέλιμων εντόμων όπως οι μέλισσες, οι πασχαλίτσες κλπ. 


Επειδή  οι βροχές φέτος παρατάθηκαν πολύ,  τα χορτάρια γύρω από την εκκλησία ήταν σε πλήρη ανθοφορία, γεγονός που σημαίνει πως πλήθος μελισσών ήταν την ώρα του ψεκασμού πάνω στα άνθη για να συλλέξουν νέκταρ και γύρη  με αποτέλεσμα να πληγούν ανεπανόρθωτα! Επίσης το  δηλητήριο αυτό, άοσμο και άχρωμο, πάνω στο χορτάρι δεν προειδοποιεί!!!! 

Έτσι όποιο παιδί είχε την ατυχία να παίξει και να κυλιστεί εκεί πείρε μια καλή δόση (αυτός ο δαίμονας εισχωρεί στο σώμα μέσω των πόρων του δέρματος). 


Ο παπάς της ενορίας δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος, μου είπε πως τα χόρτα  στον περίβολο κουρεύονται και δεν ψεκάζονται και όταν βγήκαμε μαζί να αναζητήσουμε τον άντρα που ψέκαζε, αυτός είχε προλάβει να εξαφανισθεί, ενώ σε εμένα όταν τον είχα ρωτήσει πριν πάω να βρω τον ιερωμένο, απάντησε πως τον είχε  βάλει να ψεκάσει ο «γεωπόνος»…



Τα ερωτήματα που γεννιούνται: 

τι γνωρίζει ο πρόεδρος Παναιτωλίου γι αυτούς τους ψεκασμούς; 

τι γνωρίζει η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου σχετικά; 

Ποιος είναι ο «Γεωπόνος» που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες;;;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου