.

.

.

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Πέμπτη 23 Αυγούστου η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε αρχικά η
Παράκληση της Παναγίας της Βλοχαϊτίσσης και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφανίου Καραγεώργου.
Ανήμερα της αποδόσεως της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Η ζωή της Παναγίας μας, είναι γεμάτη από θαυμαστά γεγονότα, από θαύματα και άγια σημεία. Και η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι ένα μεγάλο και θαυμαστό γεγονός, ένα θάυμα. Η Παναγία μας, ως άνθρωπος κοιμήθηκε, ως άνθρωπος ενταφιάσθηκε αλλά δεν γνώρισε η πηγή της ζωής φθορά και διαφθορά. Την μεν ψυχή της δέχθηκε στις αγκάλες του Αυτός ο Κύριος ο Υιός της και Θεός μας, το δε σώμα της μετέστη προς ουρανόν. Τρεις ημέρες μετά την κοίμησή  της, ανοίχθηκε ο τάφος της και δεν βρέθηκε το πανάγιο σώμα της. Το σώμα της Παναγίας μας μετέστη προς ουρανόν…. Και εκάθησε στα δεξιά η Παναγία μας Του Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος.

 Αυτό το  θαυμαστό γεγονός, αυτό το θαύμα, δίνει σε εμάς δύναμη, ενίσχυση, ελπίδα, χαρά, διότι έχουμε πρέσβειρα, έχουμε μεσίτρια, έχουμε μάννα που μας αγαπάει και προσεύχεται για εμάς στον ουρανό. Η Παναγία μας, συνεχώς προσεύχεται για τον άνθρωπο, για όλους μας, για τους Έλληνες. Και εμείς οφείλουμε να ζητούμε τις πρεσβείες της Παναγίας μας.Οι προσευχές μας όμως θα γίνονται δεκτές από την Παναγίας μας, όταν και εμείς φροντίζουμε να μιμούμαστε το παράδειγμά της, να έχουμε καθαρότητα, να καλλιεργούμε τις αρετές της Παναγίας μας και με πίστη  να την επικαλούμαστε. Τότε η Παναγία μας θα μεταφέρει –όπως πάντα το κάνει- τις προσευχές μας στο θρόνο της χάριτος και εμείς θα έχουμε δύναμη ενίσχυση, πλούσια θεία χάρη, θα ενωνόμαστε άξια με τα άγια μυστήρια και θα γινόμαστε άξιοι της σωτηρίας..»

Τόσο η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση του Αχελώου.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου