Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Κρεοπωλείο Θανάσης Κόκκαλης: «ποιότητα – καθαριότητα – εξυπηρέτηση»




Θανάσης Κόκκαλης <<Το τρίπτυχο ποιότητα - καθαριότητα - εξυπηρέτηση το τηρούμε πιστά και είμαι υπερήφανος γιαυτό>>



«Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και το γεγονός ότι μας εμπιστεύονται για κάτι τόσο σημαντικό, όπως το
καθημερινό τους τραπέζι, είναι κάτι που με συναρπάζει και μου δίνει χαρά, αλλά και κίνητρο να συνεχίσω να είμαι κρεοπώλης. Ο πελάτης είναι η κινητήριος δύναμή μας. Νιώθω ευλογημένος που έχω μια καλή δουλειά και ένα λόγο να ξυπνάω το πρωί. Έχουμε κάθε μέρα μια αποστολή οι κρεοπώλες: Να δίνουμε στο κόσμο ό, τι καλύτερο έχουμε για να τον ευχαριστήσουμε». Μέσα σε αυτές τις φράσεις εμπερικλείεται όλη η αγάπη που έχει για το επάγγελμά του ο κ. Θανάσης Κόκκαλης, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά κρεοπωλών και μέσω της συνέντευξής του στο PanaitolioNews μας παρουσιάζει την δουλειά του.






 Κύριε Κόκκαλη, πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με το επάγγελμα και πώς αισθάνεστε που δραστηριοποιήστε σε αυτό το χώρο;



Θανάσης Κόκκαλης: Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που δίνετε σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν την δουλειά τους.Το 2010 και σε ηλικία 24 ετών, έχοντας τελειώσει τις υποχρεώσεις μου ( στρατιωτική θητεία, σχολή επαγγελμάτων κρεοπωλών) αποφάσισα να ασχοληθώ με το επάγγελμα του κρεοπώλη. Έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση στο Παναιτώλιο από το 1968, οπότε μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου προνομιούχο, γιατί δε χρειάστηκε να ψάξω να βρω δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι φανταζόμουν τον εαυτό μου περαστικό από αυτόν τον χώρο. Όμως, όπως λένε, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και στη δικιά μου περίπτωση αποδείχτηκε περίτρανα. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και το γεγονός ότι μας εμπιστεύονται για κάτι τόσο σημαντικό, όπως το καθημερινό τους τραπέζι, είναι κάτι που με συναρπάζει και μου δίνει χαρά, αλλά και κίνητρο να συνεχίσω να είμαι κρεοπώλης.



Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας ως επαγγελματίας και ποιες οι χαρές που σας δίνει η δουλειά σας;
Θανάσης Κόκκαλης: Όλοι ξέρουμε, ειδικά στις μέρες μας, πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσεις ένα μαγαζί, στην προκειμένη περίπτωση ένα κρεοπωλείο. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά, ο ανταγωνισμός πολύ σκληρός εώς και αθέμιτος τις περισσότερες φορές. Και μέσα από όλες αυτές τις συμπληγάδες θα πρέπει να πουλάς εμπόρευμα τέτοιο που θα σε κάνει ανταγωνιστικό τόσο σε ποιότητα όσο και στη τιμή. Δυστυχώς, πολλοί έμποροι έχουν συμβάλλει σε αυτό υποβαθμίζοντας το προϊόν, τα σούπερ μάρκετ έχουν ως μόνιμο κράχτη τα κρέατα και έχουμε μείνει στη μέση οι κρεοπώλες να παλεύουμε κόντρα σε όλους και σε όλα να κρατήσουμε αναλλοίωτη την ποιότητα των κρεάτων μας, με λογικές τιμές, για να μην απογοητεύσουμε τον πελάτη που μας εμπιστεύεται και μας στηρίζει. Ο πελάτης είναι η κινητήριος δύναμή μας. Νιώθω ευλογημένος που έχω μια καλή δουλειά και ένα λόγο να ξυπνάω το πρωί. Έχουμε κάθε μέρα μια αποστολή οι κρεοπώλες, να δίνουμε στο κόσμο ό, τι καλύτερο έχουμε για να τον ευχαριστήσουμε.





Μιας και μιλήσατε για την ποιότητα των κρεάτων, τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει σαν κρεοπωλείο;

Θανάσης Κόκκαλης: Καταρχήν το τρίπτυχο ποιότητα - καθαριότητα - εξυπηρέτηση το τηρούμε πιστά και είμαι υπερήφανος γιαυτό. Σχεδόν 10 χρόνια τώρα εκτρέφουμε τα δικά μας μοσχαράκια και αμνοερίφια στην φάρμα μας αγγίζοντας την τελειότητα στην ποιότητα του κρέατος. Η πολυετής συνεργασία μας με οικογενειακή τοπική χοιροτροφική μονάδα μας δίνει την δυνατότητα επιλογής αγνού ντόπιου χοιρινού κρέατος. Η καθημερινή επιλεκτική αναζήτηση από τις γύρω περιοχές ντόπιων αιγοπροβάτων. Όλα τα παραπάνω μας ξεχωρίζουν διότι εκτρέφουμε, δημιουργούμε, επιλέγουμε και προσφέρουμε τα καλύτερα κομμάτια κρέατος στους πελάτες μας.

Τι άλλα προιόντα μπορούμε να βρούμε στο κρεοπωλείο σας;
Θανάσης Κόκκαλης:Εδώ θα βρείτε “κανονικό” χωριάτικο λουκάνικο με 100% επιλεγμένο κρέας, ρολό χοιρινό, ρολό κοτόπουλο, κοκορετσάκι, γαρδούμπα, σπληνάντερο όλα φτιαγμένα με μεράκι και πάντα με τον παραδοσιακό τρόπο. Διαθέτουμε παραδοσιακό παντοπωλείο με επιλεγμένα προιόντα για το καθημερινό τραπέζι καθώς και την κάβα κρασιών μας απαραίτητο συνοδευτικό ποιοτικών κρεάτων.

Τι εύχεστε για το μέλλον;
Θανάσης Κόκκαλης: Αυτή την στιγμή εκτρέφω τα δικά μου μοσχαράκια και αμνοερίφια και το αίσθημα της δημιουργίας και της σιγουριάς που έχω όταν προσφέρω το κρέας μου στον πελάτη και την οικογενειά του είναι ανεπανάληπτο. Όνειρο μου είναι να μπορώ να εκτρέφω όλα τα ζώα που εμπορεύομαι. Μπολιάστηκα με την φράση του πατέρα μου “ότι δεν κάνει για το σπίτι σου δεν κάνει και για τους άλλους”
Κλείνοντας θέλετε να δώσετε μια ευχή για τις γιορτινές ημέρες;

Θανάσης Κόκκαλης: Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά και να έχουμε έναν ευτυχισμένο νέο έτος και μιας και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ενώνει ευλαβικά όλη την οικογένεια σε όλα τα ελληνικά σπίτια ελάτε να το γεμίσουμε μαζί με γνήσια, ποιοτικά και γευστικά εδέσματα. Δοκιμάστε μας. Χρόνια Πολλά. 
  

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ - ΚΟΚΚΑΛΗΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2641051743   www.kokkalis-meat.gr
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου