.

.

.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Ο ιεροδιάκονος από το Παναιτώλιο π. Ανδρέας Καγιάς χειροτονήθηκε πρεσβύτερος


Την Κυριακή Δ’ Νηστειών, 7 Απριλίου 2019, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Στράτου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
Για πρώτη φορά στο
ναό  τελέσθηκε- κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας -χειροτονία πρεσβυτέρου. Ο ιεροδιάκονος π. Ανδρέας Καγιάς χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.
Στον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη που του έχει δείξει από μικρό παιδί και τόνισε την αξία της ιεροσύνης. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον π. Ανδρέα για την απόφαση να γίνει κληρικός σε εποχές που διώκεται η εκκλησία, επεσήμανε τη σημασία της παρακαταθήκης που έλαβε από σήμερα ο νέος κληρικός, την αξία και την ευλογία να μεταδίδει το σώμα του Χριστού στους πιστούς, το πόσο πρέπει να κρατήσουμε σήμερα ανόθευτη την ορθόδοξη πίστη και τη βοήθεια, την συμπαράσταση, την αγάπη που πρέπει να δείξει στον ευλογημένο λαό του Θεού.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αξιωθούμε να δούμε παιδιά και από την ενορία  να φορέσουν το τιμημένο ράσο και να αξιωθούν της μεγάλης ευλογίας της ιεροσύνης!






πηγή είδησης: agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου