.

.

.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η Χριστίνα Σταρακά στο Καινούργιο και την Παραβόλα


Με επίσκεψη στο Καινούργιο και την Παραβόλα ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών της με τους τοπικούς φορείς των Δημοτικών Ενοτήτων η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.
Συνοδευόμενη από

Υποψήφιους του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» και Δημοτικούς Συμβούλους, η Χριστίνα Σταρακά συναντήθηκε με προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων, με εκπροσώπους αγροτικών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τα προβλήματα και τις προοπτικές των περιοχών.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε έναν κύκλο επαφών σε θεσμικό επίπεδο στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες είναι αποτέλεσμα διαλόγου με φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η ισορροπία στην ανάπτυξη μεταξύ του αστικού ιστού και των Δημοτικών Ενοτήτων του Αγρινίου», επεσήμανε η κ. Σταρακά. 


« Ο Δήμος Αγρινίου πρέπει να είναι ένας δήμος παραγωγικός και όχι μόνο της παροχής υπηρεσιών. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο με την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η παραλίμνια περιοχή έχει δυνατότητες τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Ο απολογισμός της είναι μηδενικός και για το παραλίμνιο μέτωπο. Δεν είχε και δεν έχει όραμα για το τεράστιο πλεονέκτημα της περιοχής μας, το υδάτινο στοιχείο. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα βασιστεί πάνω στη μελέτη που εκπονείται για την Ανάπλαση της Παραλίμνιας Ζώνης & τον Σχεδιασμό Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας από τη θέση «Αμπάρια» έως την κάτω Μυρτιά, είναι το τμήμα όπου έχει γίνει ο καθορισμός της όχθιας και της παρόχθιας ζώνης από την Κτηματική Υπηρεσία, και περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων ήπιας μορφής. 

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι έχουμε ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ώστε να είναι άμεσα υλοποιήσιμα τα έργα που θα προκύψουν από τη μελέτη αυτή. Όραμά μας είναι να αναδείξουμε όλη τη Λίμνη Τριχωνίδα ως οικοσύστημα και να βελτιώσουμε την επισκεψιμότητα προς αυτή, προσελκύοντας έτσι επενδύσεις και φιλικά προς το περιβάλλον έργα με σκοπό να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να συνδέσουμε το μεγάλο αυτό οικοσύστημα με τις τοπικές κοινωνίες », συμπλήρωσε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Να σημειωθεί ότι στις συναντήσεις εκφράστηκαν έντονα παράπονα από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την σημερινή δημοτική αρχή. Δεν είναι δυνατόν σε ένα σύγχρονο Δήμο οι πρόεδροι να εκλιπαρούν τις υπηρεσίες του Δήμου για μια λάμπα η για ένα μηχάνημα, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πρόεδροι.

Σε ό, τι αφορά το αρδευτικό δίκτυο στη Δημοτική Ενότητα Θεστιέων, η Χριστίνα Σταρακά ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εντάξει το έργο «Εκσυγχρονισμός αρδευτικού δικτύου Καινούργιου» προϋπολογισμού 423.000,00 ευρώ στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας χρηματοδοτούμενο από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους (Κ.Α.Π.). 

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Θεστιέων αφορούν σε μια σειρά από πεδία όπως η αγροτική οδοποιία, η αξιοποίηση της Τριχωνίδας, η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μούτσιου, ενώ στην Δημοτική Ενότητα Παραβόλας ιδιαίτερα απασχολεί τους πολίτες η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η ολοκλήρωση του αγωγού ύδρευσης και η υδροδότηση της Παραβόλας από τον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΑ, η στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών και η εσωτερική/αγροτική οδοποιία.


«Θέλουμε ενεργό ρόλο των τοπικών φορέων και συλλόγων οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο και επιδιώκουμε ουσιαστική συνεργασία μαζί τους για να αλλάξει ο τόπος μας», κατέληξε η Χριστίνα Σταρακά.


Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Θεστιέων, Βασίλης Φουντούλης και Παραβόλας, Βασίλης Γιαννακάς.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου