.

.

.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και λιτάνευση της Ι. Εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου



Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε στις 16 Ιουνίου στο Παναιτώλιο ο 
Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και λιτάνευση της Εικόνας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. 
Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Αγίας Τριάδος, όπου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Το Θείο Κήρυγμα εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος, και συλλειτούργησαν μαζί του οι: π. Κωνσταντίνος Κατσιμάρδος (εφημέριος Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου), π. Λάμπρος Τηλιγάδας (εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Ιωάννη Δοκιμίου), π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος (εφημέριος Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κυψέλης), π. Χριστόφορος Αγγελής (εφημέριος Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής Γαβαλούς), π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης (εφημέριος Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Αβώρανης), π. Αλέξιος Κολιάς (εφημέριος Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου), π. Χριστόφορος Γιολδάσης (εφημέριος Ι. Ναού Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου).   

Με το πέρας του Εσπερινού ξεκίνησε η περιφορά της ιερής εικόνας, που συνόδευαν η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Κονίδα, ακολουθούσαν νέοι και νέες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, από τους Συλλόγους "Χρήστος Καπράλος" και "Αιτωλός", τα εξαπτέρυγα και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι ιεροψάλτες, ο ιερός κλήρος με την Ιερή Εικόνα και οι επίσημοι. 

Η πομπή πέρασε από κεντρικούς δρόμους του Παναιτωλίου καθώς και από την πλατεία στο ταχυδρομείο Παναιτωλίου, όπου σε διαμορφωμένο χώρο τελέσθηκε  Θρησκευτική Δέηση ενώ λίγη ώρα αργότερα η Ιερή Εικόνα επέστρεψε στον Ιερό Ναό.
Τη λιτανεία παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων, καθώς και δεκάδες πιστοί από το Παναιτώλιο και την ευρύτερη περιοχή.
Παραβρέθηκαν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Αιτ/νίας Κώστας Καραγκούνης, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης και ο πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Παναιτωλίου Λουκάς Ντζούρβας. 















































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου