.

.

.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βλοχαΐτισσας... Με θρησκευτική λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος


Επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει το  ιστορικό Μοναστήρι της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βλοχαΐτισσας, στο ομώνυμο χωριό Βλοχός του πρ. Δήμου Θεστιέων.
Την Πέμπτη 22/8 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Συλλειτούργησαν ο
πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνειος Καραγιώργος όπου εκφώνησε και το Θείο Κήρυγμα, ο ηγούμενος της Ι. Μονής π. Ιερόθεος Σκιαδάς, οι εφημέριοι του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Καινουργίου π. Απόστολος Μπλέτσας και Χριστόφορος Δαβράζος, ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Βαρειάς Τριχωνίδος π. Νικόλαος Λαμπράκης, ο εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Παλαιοκαρυάς Τριχωνίδος π. Τύχων Σκιαδάς και ο εφημέριος του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Αβώρανης π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης.

 Πολλοί πιστοί από την γύρω περιοχή συμμετείχαν στο μυστήριο ενώ το πρωί της εορτής και ώρα 07:00πμ θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, και το απόγευμα της εορτής ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις. 




















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου