.

.

.

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ονοματοδοσίες, λαϊκή αγορά και άλλα, στην τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας Παναιτωλίου


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κοινοτικού καταστήματος Παναιτωλίου, η
τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1] Ονοματοδοσία ανωνύμων  οδών στην Κοινότητα Παναιτωλίου.
2] Μεταφορά τοποθεσίας  λαϊκής αγοράς.
3] Ονοματοδοσία κτιρίου Αγροτικού Ιατρείου Παναιτωλίου.
4] Ονοματοδοσία δημοτικού γηπέδου Παναιτωλίου

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας ονομάστηκε οδός Ανδρέα Τσίγκα, ο δρόμος που ξεκινά από την πλατεία της Μάνας στο Παναιτώλιο με κατεύθυνση προς Νέα Αβώρανη μέχρι το τέρμα του σχεδίου πόλεως Παναιτωλίου.

 Ο Ανδρέας Τσίγκας, υπήρξε Έφεδρος ανθυπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού, γεννήθηκε το 1915 στο Παναιτώλιο και σκοτώθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1940 σε χαράδρα του όρους της Κρεμπάλας στη θέση «Βίγλα» στην περιοχή του χωριού Καλπάκι στο Νομό Ιωαννίνων.

Ακόμη στο κτήριο που στεγάζεται το Αγροτικό Ιατρείο στο Παναιτώλιο αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα του ιατρού Αθανασίου Σιαδήμα του Ηλία.

Ο Αθανάσιος Η. Σιαδήμας, δραστηριοποιήθηκε για πολλά χρόνια ως γιατρός στο Παναιτώλιο και υπήρξε παράδειγμα γιατρού με ήθος και προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Στο δημοτικό στάδιο Παναιτωλίου αποφασίστηκε να δοθεί το όνομα "Δημήτριος Καραγιάννης του Γεωργίου".

Ο Δημήτριος Γ. Καραγιάννης υπήρξε για πολλά χρόνια πρόεδρος και παράγοντας του Ολυμπιακού Παναιτωλίου, (από το 1955), και το όνομά του είχε συνδεθεί με την τοπική ομάδα.

Για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στο Παναιτώλιο, η συζήτηση αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

Σχετικά με τις συνεχιζόμενες διακοπές στην υδροδότηση στο Παναιτώλιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο Δήμαρχος Αγρινίου στην χθεσινή απάντηση σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κατσαρή, το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και μάλιστα το χαρακτήρισε σαν γεφύρι της Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PanaitolioNews η ΔΕΥΑ Αγρινίου έχει προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον ευθύνεται για τις καθημερινές διακοπές ή ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης του χωριού.

[Κλίνοντας να επισημάνουμε ότι το PanaitolioNews καταγράφει και δημοσιεύει ό,τι πιο σημαντικό θεωρεί ότι συζητείται σε μια συνεδρίαση, χωρίς να υποχρεούται να δημοσιεύει και κάθε αμπελοφιλοσοφία που κάποιοι προφανώς έρχονται να καταθέσουν στην συνεδρίαση.]



   












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου