.

.

.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Με συμμετοχή, εκδήλωση στο Παναιτώλιο, προς τιμή του γλύπτη Χρήστου Καπράλου

Εκδήλωση με θέμα: «Ο Χρήστος Καπράλος μέσα από τις μορφές τέχνης», πραγματοποιήθηκε το
Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων "Χρήστος Καπράλος", του κοινοτικού καταστήματος Παναιτωλίου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" και για τον γλύπτη Χρήστο Καπράλο παραβρέθηκαν και μίλησαν η ζωγράφος, εικαστικός και συγγραφέας κ. Κορδαλή Μίνα όπου παρουσίασε την ποιητική συλλογή της, « Το δίφορο δέντρο-Αισθητική των συναισθημάτων», καθώς και η Αλεξοπούλου-Ραφτοπούλου Έλλη όπου παρουσίασε το ποίημά της, «Ύμνος στο γλύπτη και άνθρωπο Χρήστο Καπράλο».
Και οι δύο κυρίες έλκουν την καταγωγή τους από το Παναιτώλιο και κατοικούν στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου Γιάννης Φαρμάκης, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Φόρης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέας Γκορόγιας, κυρίες εκπρόσωποι του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου και πολλοί πολίτες όλων των ηλικιών.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Παναιτώλιο το 2005, τίμησε τον συγχωριανό του Χρήστο Καπράλο, ονομάζοντας την κεντρική πλατεία του χωριού σε "πλατεία Μάνας" και τοποθέτησε αντίγραφο άγαλμα της Μάνας του Χ. Καπράλου στο νότιο μέρος της, όπως και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου φέρει το όνομα του Χ. Καπράλου ενώ επίσης έχει δοθεί και το όνομα του γλύπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος του Παναιτωλίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Γκορόγιας σε παρέμβασή του αλλά και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεστιέων Μαρίνος Ψειμάδας.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση....   































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου